Horší než smrt: Černá komedie o tom, že v rakvi je už každý za dobráka

Horší než smrt je britský hraný film z roku 2007, který režíroval Frank Oz. Film popisuje pohřeb, na který se sjede široká rodina, a který pozvolna upadá do chaosu.
Zdroj: TV Nova
Horší než smrt je britský hraný film z roku 2007, který režíroval Frank Oz. Film popisuje pohřeb, na který se sjede široká rodina, a který pozvolna upadá do chaosu. Daniel zařizuje otcův pohřeb v domě svých rodičů. Danielova žena navíc chce, aby zajistil půjčku v bance kvůli jejich novému bydlení. Do rodinného sídla se sjíždějí příbuzní. Z New Yorku přijíždí druhý syn Robert, úspěšný spisovatel, který se ale s Danielem nechce dělit o náklady na pohřeb. Dalším je jejich strýc se synem Troyem, který studuje farmacii a dcerou Marthou, která s sebou přivezla přítele Simona. Martha dá Simonovi na uklidnění diazepam, ovšem jedná se směs drog, kterou vyrábí Troy. Dále přijíždí Danielův kamarád Howard a s ním Justin, který chce získat Marthu. Přivážejí s sebou Danielova strýce Alfieho, který je na vozíku.+ 3 fotky+ 4 fotky

Horší než smrt je britský hraný film z roku 2007, který režíroval Frank Oz. Film popisuje pohřeb, na který se sjede široká rodina, a který pozvolna upadá do chaosu.

Petra Járková
Petra Járková 20. 02. 2020 16:00

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplakávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.

Role trpaslíka

Herec Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt z roku 2010.

Američani

Alan Tudyk jako Simon a Peter Dinklage jako Peter jsou jedinými Američany, kteří si ve filmu zahráli.

Vzpomínky na mládí

Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy.

Konec smíchu

Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem.

Skuteční manželé

Herci, kteří hráli manželský pár, Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželé i ve skutečném životě.

Trpaslík

V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána.

NA FOTKY Z FILMU HORŠÍ NEŽ SMRT SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM HORŠÍ NEŽ SMRT SE PODÍVEJTE DNES VEČER VE 22:30 NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články