Hrdinové z Austrálie. Dva bratranci ve svém autě zachránili okolo dvaceti koalů

Hrdinové z Austrálie. Dva bratranci ve svém autě zachránili okolo dvaceti koalů
Zdroj: Pixabay.com

Ničivé požáry pustoší Austrálii a páchají škody nevyčíslitelných rozměrů. Každá pomoc je v těchto těžkých chvílích důležitější než kdykoliv předtím. Ruku k dílu přiložili i dva australští bratranci, kteří několik koalů naložili do svého auta a zachránili jim tak život. Ne všichni se ale dožili dalšího dne…

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 08. 01. 2020 09:33

Ničivá přírodní katastrofa, jež řádí v Austrálii, si nevybírá. Děsivé požáry zasáhly také Kangaroo Island, který je díky své bohaté biodiverzitě přirovnáván ke Galapágům.

Odvážní bratranci

Požáry už zničily zhruba polovinu „klokaního ostrova“ a nikdo neví, co všechno ještě dokáží napáchat. Už teď ale mají na svědomí zhruba dvacet tisíc koalích životů.

Alespoň pár z nich ale na tomto ostrově dokázali zachránit dva odvážní bratranci, devatenáctiletý Micah a o rok mladší Caleb, kteří vyděšené koaly ukryli do svého auta. Kolik jich bylo přesně, to se neví, odhaduje se však, že do svého vozu dostali okolo dvaceti koalů, dokonce i dvě matky s mláďaty. Primárně pak zachraňovali zvířata, která podle nich vypadala zranitelnější.

Pětina jich nepřežila

Oba bratranci ale budou pomáhat i nadále a koaly si u sebe nechají tak dlouho, dokud to bude potřeba. Budou se o ně stále starat na Kangaroo Island a poté, co se požáry podaří zastavit, je plánují vrátit zpátky do přírody.

Micah s Calebem však během své cesty viděli i obrovské škody, které už požáry napáchaly. Zhruba šedesát procent koalů, na něž narazili, shořelo a kvůli těžkým zraněním nepřežila první den ani pětina těch, které zachránili.

Video ze záchrany bezbranných koalů chlapci sdíleli na webu Reddit. A za svou odvahu si zaslouží obrovské uznání!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články