Hvězda filmu Bájní tvorové Scott Adkins: Od dětství se chtěl stát hvězdou akčních filmů, obdivoval Bruce Leeho

Bájní tvorové
Zdroj: Prima Cool
Číňané mají jasno. Přerostlého ještěra musí zabít profesionální lovec Harker.Protože ho očividně nic nerozhází.Jenomže když dorazí k jeskyni nebezpečného tvora......zjistí, že je tam i mládě ještěra...+ 3 fotky+ 4 fotky

Jedna věc Scottovi Adkinsovi nikdy nechyběla, a to energie. Jeho jediným přáním bylo stát se filmovou hvězdou. Když ho pak jeho otec, spolu s bratrem, zapsal na hodiny juda, zjistil, že se chce naplno angažovat v akčním žánru. Jaká byla jeho cesta k vysněné práci herce?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 04. 2020 13:06

Scotta Adkinse dnes můžete vidět ve 20:15 na Prima Cool ve filmu Bájní tvorové: Dračí hrobka. Biolog Travis Preston se dozví, že v Číně žije obrovský ještěr, jenž ohrožuje dělníky z místní stavby. Jeho úkol je tedy jasný: musí toto stvoření odchytit a odvézt pryč. Číňané si však již dopředu najmou profesionálního lovce Harkera. Než dorazí na místo, Travis zjistí, že ještěr žije v nedaleké jeskyni, v níž schovává své mládě. Poté, co jej vědec uspí, objeví se ve sluji i Harker. Začne tak mezi nimi boj na život a a na smrt. Do jeskyně se navíc vrátí starý ještěr.

Dospívání

Bez nadsázky lze říci, že Adkins se pro knihy a učení opravdu nenarodil. Místo studia raději po nocích sledoval filmy a spánkový deficit pak doháněl ve školní lavici. Kromě filmů ho také zajímal sport. Od svých dvanácti let začal trénovat každý den, neboť se chtěl, alespoň částečně, vyrovnat svým idolům, mezi které patřila hlavně akční ikona Bruce Lee a Jean-Claude Van Damme.

Judo vystřídalo taekwondo a nakonec přišel kickbox. Stal se z něj výborný zápasník, takže bylo jen otázkou času, kdy si ho filmaři všimnou. První roli získal ve filmu Agent z Hongkongu. Poté následovala Černá maska 2. První větší milník v jeho kariéře přišel se snímkem Medailon, kde si zahrál spolu s Jackie Chanem.

Setkání s idolem

V roce 2008 přišel pro Scotta den D. Úplně poprvé si mohl zahrát se svým vzorem Van Dammem. Setkali se ve filmu Pastýř, což ho vyneslo do první ligy akčních herců, neboť o něco později se objevil v hitech jako Univerzální voják, Postradatelní či Doctor Strange. V současnosti se podílí na tvorbě snímku s pracovním název Run of the Hitman, v němž uvidíme i Bruce Willise anebo Tila Schweigera. Do kin by měl jít film v příštím roce.

Seriálová role

Adkins si rovněž zahrál v britské soap opeře z produkce BBC EastEnders. První díl se vysílal v roce 1985. Počet epizod se v současnosti vyšplhal na neuvěřitelných šest tisíc. Avšak i zde zaúřadoval koronavirus, takže se muselo natáčení dalších dílů pozastavit. Scott se k seriálu přidal v roce 2003 a zahrál si celkem v šesti epizodách.

Ucházel se i o roli Batmana

Co se týče postavy a bojových schopností byl by Adkins ideálním kandidátem na roli Bruce Wayna.  Nicméně, jeho herecké zkušenosti, a hlavně přednes, se nejvíce hodí pro rozzlobené muže, kteří jsou schopni zmlátit obrovské množství protivníků. Pravdou je, že totéž dělá i netopýří hrdina, když je ale v civilu, stává se z něj sofistikovaný muž. A na takovém druhu charakteru bude muset Scott ještě popracovat.

NA FOTKY Z FILMU BÁJNÍ TVOROVÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: wikipedia, csfd.cz, birminghammail.co.uk

Zdroj fotografií: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články