Idol ženských srdcí a otec sedmi dětí Kevin Costner slaví 65. narozeniny: Vystudoval marketing, kariéru začal westernem

Kevin Michael Costner je americký herec, zpěvák, režisér a producent.
Zdroj: Profimedia
Kevin Michael Costner je americký herec, zpěvák, režisér a producent. Jeden z jeho nejúspěšnějších filmů je Tanec s vlky (1990), který vyhrál sedm Oscarů (včetně kategorie nejlepší film a nejlepší režisér).Kromě filmu se věnuje také hudbě a zpěvu.Jeho první manželství s bývalou spolužačkou Cindy Silvou skončilo rozvodem. + 5 fotek+ 6 fotek

Idol našich maminek, ale i mnohých z nás. Herec, který si zahrál snad všechny tipy milovníků, padouchů i správňáků, které si umíte představit. Za legendární film Tanec s vlky, který sám produkoval, režíroval a ve kterém ztvárnil ústřední roli získal dokonce sedm Oscarů.

Petra Járková
Petra Járková 18. 01. 2020 07:50

Kevin Michael Costner, který dnes slaví 65. narozeniny, je americký herec, zpěvák, režisér a producent. Kromě hraní miluje hudbu a zpěv. Těmito vášněmi se zabývá celý život.

Studium marketingu

Po studiu vysoké školy zaměřené na marketing pracoval Kevin v reklamním oddělení stavební firmy. Nebavilo ho to, a tak se rozhodl stát se hercem. Začátky však neměl vůbec jednoduché, byl obsazován jen do podřadných filmů.

Začátky ve westernu

Jeho kariéru odstartoval western Silverado, do kterého ho obsadil režisér a blízký přítel, Lawrence Kasdan. Pak už to bylo snazší. V osmdesátých a devadesátých letech z něj hvězdu udělaly především filmy z baseballového prostředí Durhamští Býci a Hřiště snů. Pro hlavní role v obou filmech měl Costner ty nejlepší předpoklady, na střední totiž hrál baseball.

Osobní strážce

Ale tou největší ikonou a milovníkem, kterého chtěly miliony žen po celém světě, se stal díky romantickému filmu Osobní strážce, kde si zahrál po boku skvělé zpěvačky Whitney Houston.

Finanční problémy

Krize pak přišla s filmem Vodní svět, jehož rozpočet se kvůli nepřízni počasí vyšplhal do závratných výšin a bohužel film nikdy nedosáhl očekávaného úspěchu. Ani snímek Posel budoucnosti natolik nezabodoval, aby pokryl výrobní náklady. Costnerovi tím nastaly nemalé finanční problémy.

Otec sedmi dětí

Kevinovo první manželství s bývalou spolužačkou Cindy Silvou skončilo rozvodem. Manželství trvalo od 11. února 1978 do 12. prosince 1994. Pár má spolu tři děti - Anne Clayton, Lily McCall a Joa Tedricka. Herec je také otcem nemanželského syna Liama, kterého má z krátkého vztahu s dědičkou týmu amerického fotbalu Pittsburgh Steelers Bridget Rooneyovou. Třetí Costnerovou manželkou je modelka Christine Baumgartner, kterou si vzal v září roku 2004. Pár má spolu také tři děti - Caydena Wyatta, Hayese Logana a Grace Avery. 

NA FOTKY IDOLA 90. LET KEVINA COSTNERA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články