Italské děti malují duhy s povzbudivými nápisy před koronavirem. Všechno bude v pořádku, vzkazují

Italské děti malují duhy s povzbudivými nápisy před koronavirem. Všechno bude v pořádku, vzkazují
Zdroj: Free Press

Zatímco v Číně je koronavirus, zdá se, na ústupu, tak v Evropě doslova řádí. Nejhůře je v Itálii, která každý den hlásí stovky mrtvých a spoustu dalších nemocných. Ovšem i přesto, že situace na Apeninském poloostrově je děsivá, tak se v zemi šíří poselství naděje. Děti totiž malují obrázky duhy s nápisem „Všechno bude dobré“, které jsou vyvěšeny po celé zemi a pro Italy představují obrovský symbol podpory.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 16. 03. 2020 11:43

Andrà tutto benne. Tak v originálu zní slogan, který lidem dodává sílu! Hlavně teď, kdy Italové prochází těžkým bojem se zákeřným koronavirem a ze země se stalo nejpostiženější místo v Evropě.

Vše začalo na Facebooku

Na Italy je kvůli raketovému počtu zvyšujících se čísel v souvislosti s koronavirem uvalena karanténa, ovšem nápis Andrà tutto benne, tedy, že všechno bude v pořádku, dává naději, že časem bude vše zase dobré.

Stejně jako jinde ve světě, i v Itálii jsou miliony dětí doma, protože došlo k uzavření škol a školek. A tak doma začaly vznikat povzbudivé nápisy. S touto iniciativou podle všeho přišlo, prostřednictvím Facebooku, několik matek v Bari, odkud se už tato myšlenka rozšířila do celé země. „Pracuji z domova, protože synova školka je zavřená kvůli epidemii. Můj syn také nakreslil duhu doprovázenou povzbuzujícím heslem,“ uvedla osmatřicetiletá novinářka Romina Anardo, která pochází z města kousek od Turína.

Nevzdávejme se!

„Po chvílích paniky obyvatelstva nyní přichází solidarita. V mé komunitě lidé přinášejí potraviny až do domů lidí, kteří onemocněli. Jiná skupinka dobrovolníků zase navštěvuje domovy seniorů nad 65 let,“ uvedla Anardo. „Moje děti vědí, že jsou ve skupině s nízkým rizikem, ale obávají se o nás. Myslím si, že děti vědí, že starší lidé jsou ohroženější, takže se mé děti starají nejvíce o své milované prarodiče. Proto pro ně byl tak povznášející zážitek vidět, jak to dělají i jejich přátele,“ svěřila se právnička Marta Achler, která žije ve Florencii se svou rodinou. Tato aktivita prý dětem dokonce pomohla vyrovnat se se složitou situací, která nyní všude panuje.

Svůj komentář přidala i dvaapadesátiletá průvodkyně z Benátek Luisella Romeo „Když se podívám z oka a vidím ten obrovský prapor, který říká: Andrà tutto benne, tak mi ta zpráva pomáhá. Benátky jsou docela silná komunita, všichni se známe. Slogan neříká, abychom se uvolnili a přestali být ostražití, ale abychom se nevzdávali,“ uvedla a doufá, že izolace Itálie bude zrušena do konce dubna. „Ale možná to bude horší v jiných zemích a Itálie nedovolí vstup zahraničním turistům,“ dodala.

Itálie svůj boj s koronavirem nevzdává a doufá, že jednou bude lépe. „Můžeme být izolováni, ale poselství naděje se šíří,“ zní zemí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články