John Travolta sdílel dojemnou vzpomínku na tragicky zesnulého syna Jetta. Poslal mu přání k narozeninám

John Travolta sdílel dojemnou vzpomínku na tragicky zesnulého syna Jetta. Poslal mu přání k narozeninám
Zdroj: Instagram.com/johntravolta

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, o čemž se na vlastní kůži přesvědčil i americký herec John Travolta, který před jedenácti lety pochoval svého nejstaršího syna Jetta. Ten by nyní oslavil osmadvacáté narozeniny. Jeho rodina na něj každý den vzpomíná a nyní do online světa vypustila několik dojemných zpráv.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 15. 04. 2020 10:54

Travolta, který zazářil ve filmových hitech Horečka sobotní noci či Pomáda, si prožil bolestivý příběh. Po pohádkové svatbě s herečkou a modelkou Kelly Preston v roce 1991 se jim o rok později narodil první syn Jett. Ten to ale neměl v životě jednoduché, protože trpěl Kawasakiho syndromem, který způsobuje vážné záněty cév. Také měl astma a příznaky autismu.

Neštěstí na Bahamách

Travoltova manželka synův autismus přiznala až v roce 2012 v jedné epizodě dokumentu Lékaři. "Jett byl autistický. Měl záchvaty, a i když byl velmi mladý, měl Kawasakiho syndrom. Pevně věřím jako matka, stejně jako můj manžel, že existují určité přispívající faktory, které vedou k autismu. Některé z nich jsou do značné míry způsobeny chemikáliemi v našem prostředí i jídle," uvedla Preston.

Pro celou rodinu se stala osudná dovolená na Bahamách v roce 2009, kdy tehdy šestnáctiletý Jett dostal jeden ze svých záchvatů a udeřil se během něj hlavou do vany. Zranění byla velmi vážná, Jett jim bohužel v nemocnici podlehl.

Dojemné vzkazy

Drtivá ztráta milovaného syna manžele neskutečně zasáhla a trvalo velmi dlouho, než se rány v jejich srdcích alespoň trochu zahojily. Na syna s láskou vzpomínají a nyní si připomněli i výročí 28. narozenin, které by oslavil.

"Všechno nejlepší k narozeninám, Jetty. Milujeme tě," napsal na svém instagramovém profilu šestašedesátiletý Travolta. Ke komentáři připojil i černobílou fotografii, na které se na sebe Jett s Johnem usmívají.

"Všechno nejlepší k narozeninám našemu nejsladšímu Jettymu, milujeme tě," přidala se Preston a sdílela fotografii, na které svého zesnulého syna objímá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený John Travolta (@johntravolta),

Na staršího bratra dojemně vzpomíná i dvacetiletá sestra Ella. "Všechno nejlepší k narozeninám mému bratru Jettovi, moc tě miluji," stálo v dalším dojemném příspěvku doplněném společnou rodinnou fotografií. Myslí na něj i devítiletý Benjamin, který na svět vykoukl rok poté, kdy jeho bratr odešel na druhý břeh.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ella Travolta (@ella.travolta),

Ztráta, kterou Travoltova rodina utrpěla, bude bolet navždy. "Můj syn Jetty byl jednou z nejhravějších a nejúžasnějších duší, jaké jste kdy potkali. Posílám lásku všem lidem s autismem a speciální potřebami na celém světě," napsala Kelly a dodala: "Mám v srdci zvláštní místo pro ty, kteří trpí autismem a mají speciální potřeby.“

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články