Jon Bon Jovi otevřel dvě restaurace, ve kterých se servíruje jídlo zdarma lidem v nouzi

Jon Bon Jovi otevřel dvě restaurace, ve kterých se servíruje jídlo zdarma lidem v nouzi
Zdroj: Profimedia.cz

Co všechno se dá udělat s penězi, když jich máte nadbytek? Můžete je darovat na charitu, vytvořit si vlastní nadační fond, pomáhat lidem, nebo si je zkrátka užívat, jak se vám zlíbí. Populární americký zpěvák Jon Bon Jovi ale přidal ještě něco navíc. Otevřel si dvě komunitní restaurace JBJ Soul Kitchen, ve kterých zákazníci za jídlo neplatí.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 05. 12. 2019 09:20

O tom, že slavní lidé pomáhají, se dobře ví, avšak sedmapadesátiletý zpěvák svou velkorysost vůči lidem posunul ještě o kus dál. Jon Bon Jovi, jenž nazpíval hity jako Always nebo Bed of Roses, které kralovaly i našim hitparádám v 90. letech, je totiž známým milovníkem jídla. I proto vybudoval dvě komunitní restaurace, ve kterých se mohou zdarma najíst lidé v nouzi, ale i ti, které zrovna žádné problémy netrápí.

Vydali přes 100 tisíc jídel

První z nich  otevřel společně se svou manželkou Dorotheou Hurley v říjnu roku 2011 v New Jersey, další Bon Jovi otevřel o pět let později v blízkosti řeky Toms – tedy v oblasti, kterou v roce 2012 zasáhl ničivý hurikán Sandy. Rodák z amerického města Sayreville mimo jiné vlastní i nadaci Jon Bon Jovi Soul Foundation, pomocí níž bojuje proti hladu, chudobě a pomáhá lidem bez domova.

Restaurace, v jejichž jídelních lístcích nenajdete žádné ceny, za celou dobu své dosavadní existence vydaly přes sto tisíc pokrmů. Lidé, kteří na jídlo v restauraci mají finance, mohou zaplatit dobrovolnou částkou ve výši dvaceti dolarů. „A tak zaplatíte jídlo někomu dalšímu," řekl Jon Bon Jovi. Ovšem ti, kteří se ocitli ve finanční tísni nebo žijí bez domova, u Bon Joviho jí zdarma. Tito lidé jsou ale podporování v dobrovolnictví a v restauraci, jejíž součástí je také potravinová banka, kuchařská škola a poradna, pomáhají v kuchyni nebo při servisu jídla.

Nabízíme důstojnost a úctu

Přednost mají samozřejmě lidé, kteří si jinak luxus teplého jídla nemohou dovolit. Každé jídlo v restauraci je vařeno s láskou a připraveno z produktů, které si kuchaři pěstují ve své zahrádce. Výběr jídel je velmi rozmanitý a pochutná si tu opravdu každý. „U našeho stolu jsou všichni vítáni. Nejen, že máme v nabídce místní suroviny, ale také nabízíme důstojnost a úctu," zní z restaurace Soul Kitchen, díky níž Bon Jovi ukazuje, jak velké srdce má.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články