Kde se v Karlových Varech dobře najíst do 200 Kč? Máme pro vás hned několik tipů!

Kde se v Karlových Varech dobře najíst do 200 Kč? Máme pro vás hned několik tipů!
Zdroj: Lifee.cz/Veronika Nováková
Plzeňský guláš se špekovým a houskovým knedlíkem vyjde v restauraci U Švejka na 229 korun.U Švejka najdete také českou klasiku smažený sýr za poměrně lidovou cenu. Nechybí točená plzeň.Jídelní lístek restaurace U Švejka nabízí přesně to, co každý turista v Karlových Varech potřebuje po náročném výletu nebo prohýřené noci.Venkovní posezení je příjemné, protože se nachází mimo hlavní tepnu kolonády.+ 16 fotek+ 17 fotek

Abyste si Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech užili, nemusíte denně snídat kaviár a šampaňské v Grandhotelu Pupp. Web Lifee.cz si pro vás připravil hned několik tipů na místa, kde se dobře najíte a nebude vás to stát měsíční výplatu. Půjdete s námi raději na smažený sýr, michelinský bagel nebo horkou karlovarskou oplatku?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 06. 2022 15:00

V historickém centru Karlových Varů jsme hledali místa, která jsou i během filmového festivalu cenově přívětivá pro běžné smrtelníky - a budete se divit. Cena většiny hlavních chodů zde nepřesahuje 200 korun. V obsáhlé fotogalerii jsme pro vás některé speciality také zdokumentovali.

Restaurace U Švejka

Oblíbenou restaurací většiny návštěvníků festivalu je ta U Švejka, na kterou natrefíte uprostřed hlavní kolonády mezi hotely Thermal a Pupp na Staré Louce. Nemůžete ji minout, protože vás u vchodu přivítá vysmátá figurína Švejka, který vám také ochotně nabídne místo k sezení. Restaurace s příjemným dvorečkem je potom ukryta lehce stranou od hlavní ulice a v horkých letních dnech nabízí příjemný chládek. Ostatně, zchladit se můžete také točenou plzní, kterou vám ochotně přinesou.

Za smažený kuřecí řízek zde dáte 199 korun, což je s ohledem na aktuální situaci příjemná cena. Plzeňský guláš vás potom vyjde na 229 korun. Palačinky s marmeládou, čokoládou a šlehačkou stojí příznivých 99 korun. Navíc si můžete být jistí, že se zde najíte dosyta, protože porce opravdu nejsou malé. Ostatně, posoudit to můžete v naší fotogalerii. Otevřeno zde mají od 11 do 23 hodin.

Bistro u hotelu Thermal

Chystáte se do kina a rádi byste se před kulturním zážitkem posilnili? Využít můžete bistra před hotelem Thermal, kde mají velký výběr klasických jídel, na která jsou návštěvníci festivalu zvyklí - kuřecí špízy, smažený sýr v housce, klobásy, párky, halušky nebo třeba smažené nudle.

Ceny jsou lidové a jistě se vejdete do 150 korun. Oběd můžete zapít točenou malinovkou nebo vychlazeným pivem v kelímku. Park je nedaleko a pokud s sebou máte deku, můžete si před filmem nebo po něm užít třeba krátkého pikniku v trávě.

Bagel lounge

Poměrně zajímavou novinkou je v Karlových Varech Bagel lounge, kde si můžete dát pořádnou snídani nebo chutný a křupavý bagel. O jejich osobité náplně se zasloužil jeden z nejlepších v oboru - michelinský kuchař Benedikt Faust.

Za jeho bagel, například se šťouchanými brambory, trhaným vepřovým masem, opečeným jablkem a cibulkou, zaplatíte 199 korun. Jsou zde ovšem také levnější kousky v cenové hladině 100 až 150 korun. Za polévku z denní nabídky potom zaplatíte 65 korun. Michelinské bagely najdete poblíž hotelu Thermal na třídě T. G. Masaryka.

Americký fastfoodový řetězec

Hned vedle bagelů stojí skutečná mekka všech návštěvníků festivalu, kterým se divoký večírek trochu protáhl nebo dokonce vymkl kontrole. Karlovarský mekáč toho pamatuje skutečně hodně a nezřídka se stává, že zde potkáte dámy ve večerních robách a gentlemany ve smokinzích, kterak se naprosto nezřízeně cpou hranolkami a burgrem - tomu se prostě nevyrovná nic, ani opulentní raut s ústřicemi!

Hotel Růže

Dost ale bylo fastfoodu, pojďme se podívat, co hezkého nabízejí restaurace podél slavné kolonády. Šéfredaktorka Lifee.cz Markéta Behinová by hladovým strávníkům doporučila poklidnou terásku Hotelu Růže, který se nachází v ulici Ivana Petroviče Pavlova.

Prostředí je mimořádně příjemné a za hlavní chod nedáte o moc víc než kdekoli jinde. Smažený kuřecí steak stojí 190 korun, salát s mozzarelou, rajčaty a bazalkou 150 korun a za palačinky dáte 110 korun.

Nezapomeňte na oplatku

Karlovarskou klasikou po dobrém obědě jsou oplatky. Z vlastní zkušenosti můžeme doporučit ty ještě horké do ruky, které zakoupíte v jednom ze stánků poblíž Vřídelní kolonády.

Pro vaše blízké zde zase coby suvenýr nabízejí nepřeberné množství příchutí oplatek zabalených v úhledných krabičkách. Tyhle zkrátka v běžných obchodech nekoupíte. Za teplou oplatku do ruky jsme dali 15 korun a za ten zážitek to rozhodně stojí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články