Moderátorka Lenny Trčková: Vždy jsem vyčnívala z davu a nikam nezapadala, říká v pořadu Žena v zenu

Lenny Trčková je moderátorka, dramaturgyně, scenáristka a holistická koučka, kterou znáte především z hudebních pořadů na Frekvenci 1, Fajn rádiu nebo díky televizi Óčko. Moderovala však i pořad o architektuře, životním stylu a designu na České televizi. Je tedy všestrannou ženou, která má ve svém oboru co říct!

Petra Járková
Petra Járková 04. 03. 2021 09:30

Lenny Trčková přijala pozvání do pořadu Žena v zenu. Zakladatelkou projektu Žena v zenu je Lilia Khousnoutdinová spolu s koordinátorkou Petru Schwarz Koutskou, kameramankou Veronikou Hejnovou a produkční Michaelou Cáskovou. Tyto dámy vám představí příběhy dvanácti silných žen, které se dokázaly vyrovnat s nástrahami genderových stereotypů, pomluvami nebo s velkou negací okolí.

Díky emotivním videím jsme měli tu čest seznámit se s zakladatelkou Lilií Khousnoudtinovou, herečkou Kristýnou Leichtovou nebo kontroverzní autorkou Ninou Špitálníkovou. Také jsme se podívali pod pokličku velmi známé spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Dnes přichází řada na energickou moderátorku, která vždy a všude "trčela", Lenny Trčkovou.

Lenny Trčková je jiná

Lenny se narodila v malé obci Slavičín, kde i vyrostla. Už od dětství věděla, že bude moderátorkou a že ji bude živit právě její hlas a umění používat slova. Vždy věděla, co říct, na vše měla odpověď a uměla se bránit.

Byla jiná, jedinečná a nezařaditelná. Nejprve se tím trápila, ale nakonec zjistila, že je to velká výhoda a za svoji "jinakost" je ve finále vděčná.

archiv Žena v zenu

Od malička vyčnívala z davu

Od malička jsem stále někomu vadila, někde jsem ‚trčela‘, takže jsem na to byla zvyklá. Učitelka na základce mě dokonce nutila svazovat si vlasy. Dokud jsem to neudělala, nezačala hodina. Jednou mi navíc ustřihla ve škole vlasy bez ptaní. Byla jsem vždycky trochu ‚moc‘ - moc jiná, moc energická. Dlouho jsem chtěla zapadnout, ale pak jsem přišla na to, že za tu jinakost musím být ráda, a začala jsem ji přijímat. V určité fázi jsem i naschvál provokovala, to už mám dnes za sebou, “ popisuje své životní peripetie Lenny.

Její zvučný hlas lidé poznávají, když někam přijde, každý ví, že jde právě Lenny. To je její velkou výhodou a poznávacím znamením.

Prozradila, co jí pomáhá

Dnes problémy řeší s ostatními lidmi a snaží se jim pomoci. Pracuje totiž také jako kinezioložka a terapeutka. "Hodně vyčerpávající je, když vás okolí nepřijímá a vy vydáváte veškerou energii na vlastní ochranu. Pak nezbývá nic na tvoření. Na takové chvíle je potřeba dát si pozor. Komentáře a reakce pod pořady si nečtu. Chodím každý den deset kilometrů, to mi pomáhá úplně nejvíc.“

Na celý rozhovor s Lenny Trčkovou se podívejte v úvodním videu!

Zdroj náhledové fotografie k článku: Se souhlasem projektu Žena v zenu.

Související články

Další články