Letošní Eurovizi zrušil koronavirus. Kapela Bucks Fizz se připomněla slavnou písní, se kterou soutěž vyhrála v roce 1981

Letošní Eurovizi zrušil koronavirus. Kapela Bucks Fizz se připomněla slavnou písní, se kterou soutěž vyhrála v roce 1981
Zdroj: Profimedia.cz

Nadcházející sobota měla být věnovaná každoroční hudební soutěži Eurovize. Letošní ročník se měl uskutečnit v nizozemském Rotterdamu, ovšem koronavirová pandemie ji poprvé za pětašedesát let zrušila. Fanoušci si přesto přišli na své a mohli si vychutnat online song kapely Bucks Fizz, která se svou písni tuto soutěž vyhrála v roce 1981.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 13. 05. 2020 12:36

Vítěznou písní britské kapely Bucks Fizz se téměř před čtyřiceti lety stala skladba Makinig Your Ming Up. Úspěšnou skupinu tehdy tvořili Bobby G, Cheryl Baker, Mike Nolan a Jay Aston.

Vítězná kapela nevydržela pohromadě

Jejich show stála za to. Předvedli parádní vystoupení, ukázali skvělé taneční kreace a zazpívali skvělou píseň. To všechno pak vyvrcholilo stržením dlouhých sukní partnerek, pod kterými měly jen minisukně.

Britské, narychlo vytvořené čtyřčlenné seskupení si rychle získalo srdce nejen celého Spojeného království a po celém světě prodalo více než 50 milionů desek. Nyní však kapela funguje ve dvou provedeních - v jednom je Bobby G a ve druhém seskupení se pod názvem The Fizz nachází zbytek tehdejší kapely.

Právě oni se spojili s korespondentem BBC Stevem Rosenbergem a dali dohromady zajímavý nápad. Každý z členů kapely The Fizz se připojil online ze svého domu a společně si zazpívali slavnou píseň z roku 1981, se kterou v irském Dublinu získali 136 bodů a vyhráli Eurovizi. Těsně za nimi tehdy skončili umělci z Německa, Francie a Švýcarska. Jejich online vystoupení se pak objevilo v ranním vysílaní BBC Breakfast.

Českou republiku měl reprezentovat Ben Cristovao

Ve světě stále řádí koronavirus, Eurovize se však nevzdává. Své síly proto spojila s YouTube a společně ocenili zpěváky, zpěvačky a kapely, kteří dlouze a tvrdě pracovali na svých letošních vystoupeních. Ve dvoudílném online seriálu tak věnovali svou pozornost všem umělcům, kteří letos měli na Eurovizi startovat

Evropská vysílací unie (EBU) v sobotu 16. května také odvysílá pořad s názvem Europe Shine a Light, ve kterém diváci uvidí vystoupení všech jednačtyřiceti letošních finalistů. My se tak můžeme těšit i na písničku Bena Cristovaa, který měl reprezentovat Českou republiku. Tento pořad má zároveň zdůraznit důležitou myšlenku evropské sounáležitosti, která je v této obtížné době potřebná.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články