Módní tenisky: Nebojte se barev ani kombinací se šaty

Módní tenisky: Nebojte se barev ani kombinací se šaty
Zdroj: pixabay.com
Conversky jsou klasika mezi teniskami. Tyto snadno zkombinujete s tylovou sukní.Sportovní tenisky jsou zárukou pohodlnosti. V tomto případě kalhoty a batůžek budou ideální.Elegantní tenisky se hodí spíše k upnutým šatům či sukním.Boty na vysoké platformě budou rozhodně trendem letošní sezony. Nebojte se obout něco extravagantnějšího. K tomu zvolte jednodušší oblečení, díky kterému boty více vyniknou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Tenisky. Povinná výbava snad každé ženy. Jelikož jsou čím dál více oblíbené, najdeme v obchodech nepřeberné množství této obuvi v různých barvách či vzorech. Dá se říci, že s jarní sezonou se s teniskami doslova roztrhl pytel. Jaké ale budou hitem letošního roku?

Klára Trousilová
Klára Trousilová 09. 03. 2020 14:00

Tenisky již nejsou pouhou doménou sportovního stylu. Vlastně se dá říci, že odzvonilo předsudku: k teniskám můžete obléknout pouze kalhoty a sportovní mikinu.

Nebojte se pohodlnou obuv v podobě tenisek zvolit i k šatům nebo k sukni. Není výjimkou, pokud v nějaké světové metropoli na ulici potkáte ženu v elegantním oblečení a na nohách má tenisky.  Proč ne? Pro přesun z domu do práce je tato obuv mnohem pohodlnější než lodičky, které pak nosí celý den v kanceláři.

Poslední dobou se stává hodně populární kombinovat tenisky k šatům či k sukním. Rozhodně nebudete za exota, protože tento styl patří k hitům letošní sezony. Vždyť pohodlný outfit je základ. Klidně vyzkoušejte různé barvy a vzory, jenom mějte vždy na paměti, že někdy méně je více.

Jak nosit tenisky k šatům?

V tomto případě můžete zkombinovat jakékoliv šaty či sukně. Nicméně byste se měla asi vyhnout kombinaci kostýmku a sportovních tenisek na vysoké platformě. Jste-li fanynka tylových sukní tzv. tutu, tak v kombinaci s converskami chybu neuděláte.

Jestliže dáváte přednost upnutým sukním či šatům, zvolte spíše tenisky elegantnější či upnutější bez výraznější platformy. Naopak u oversize či volných šatů tenisky s platformou perfektně sednou. Proto, jaký typ oblečení na sobě máte, takový typ tenisek zvolte.

Držte se toho, že čím méně barevnější boty jsou, tím lépe se vám bude oblečení kombinovat. Ale pokud se vám líbí barevné tenisky, zvolte střídmější oblečení. Pokud se tohoto pravidla budete držet, tak tím lépe vaše barevná obuv vynikne. Hezky bude vypadat oblečení v jedné barvě, ale sestavené z různých odstínů.

Trendy letošního roku

Pokud vyrazíte na nákupy tenisek, tak se dívejte po takových, které se budou hodit ke všem druhům oblečení. Tedy jak k sukním, tak ke kalhotám. Bodem pro přírodu bude také to, pokud sáhnete po udržitelných teniskách. Ty jsou vyráběny z recyklovaného materiálu, který šetří naše životní prostředí. A určitě vám vydrží déle než jednu sezonu.

Barvy vládnou letošnímu jaru. Tedy čím barevnější vaše tenisky budou, tím lepší. Pokud ráda vybočujete z davu, tak zvolte tenisky s různými barevnými kombinacemi a vzory. Je všeobecně známé, že se móda vrací. A boty nejsou žádnou výjimkou. Je tedy možné, že na pultech obchodů najdete tenisky, které nosila vaše maminka.

Boty na vysoké platformě začínají být čím dál více populárnější. Můžete si vybrat, jestli si obujete typ s masivní platformou, který zkombinujete hlavně s kalhotami, či umírněnější, který je zato více elegantnější a hodí se zejména k šatům.

Trendem budou také tenisky s názvem ugly sneakers. V tomto případě se jedná o spojení všeho výše uvedeného. Tedy barevnost, vysoká platforma a retro prvky. Módní budou i tenisky, které jsou inspirované pohorkami.

INSPIRACI PRO MÓDNÍ TENISKY NAČERPEJTE V NAŠÍ GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články