Zajímavosti o muzikálu Mamma Mia!: Meryl Streep kvůli roli zhubla deset kilogramů

Mamma Mia! je filmová adaptace stejnojmenného divadelního muzikálu Mamma Mia! z roku 1999 uvedená na plátna kin v roce 2008.
Zdroj: TV Nova
Mamma Mia! je filmová adaptace stejnojmenného divadelního muzikálu Mamma Mia! z roku 1999 uvedená na plátna kin v roce 2008.Je založena na písních úspěšné švédské skupiny ABBA a dalších skladbách, které pro muzikál zkomponoval Benny Andersson.Idylický řecký ostrov, holka na vdávání, jedna potrhlá matka, tři potenciální otcové a nesmrtelná ABBA. Jak se to rýmuje? Náramně. Divadelní muzikálovou show Mamma Mia! obsahující všechny zmíněné ingredience vidělo v osmi různých jazykových verzích přes 30 miliónů lidí. Jejich řady teď geometricky narostou, protože tvůrci původního muzikálu se „své dítě“ rozhodli pojmout jako celovečerní film. A aby Mamma Mia! na stříbrném plátně dostala punc mimořádnosti, obsadili do hlavních rolí Meryl Streep a Pierce Brosnana.+ 4 fotky+ 5 fotek

Mamma Mia! je filmová adaptace stejnojmenného divadelního muzikálu Mamma Mia! z roku 1999 uvedená na plátna kin v roce 2008. Je založena na písních úspěšné švédské skupiny ABBA. 

Petra Járková
Petra Járková 25. 01. 2020 16:00

Idylický řecký ostrov, holka na vdávání, jedna potrhlá matka, tři potenciální otcové a nesmrtelná hudba skupiny ABBA. Aby film na stříbrném plátně dostál puncu mimořádnosti, obsadili tvůrci do hlavních rolí Meryl Streep a Pierce Brosnana. Úspěch byl pak víc než jasný!

Neplánovaná scéna

Scéna v přístavu, kde Tanya začne ječet, protože ztratila botu, nebyla ve scénáři ani jinak plánovaná, prostě se stala.

Spokojený Brosnan

Pierce Brosnan označil natáčení filmu za nejpohodovější, které kdy zažil.

Legendární brýle

Šaty, ve kterých se Meryl Streep objevila ve snímku Ďábel nosí Pradu, věnovala na aukci a výtěžek poslala na charitu. Nechala si jen sluneční brýle, které pak použila právě ve filmu Mamma Mia!, konkrétně ve scéně s písní „Money Money Money“.

Osudový dopis

Když Meryl Streep poprvé viděla muzikál, poslala do zákulisí dopis, ve kterém všem účastníkům ,,vysekla" poklonu. Všichni zúčastnění si dopis okopírovali a odnesli domu, včetně režisérky Phyllidy Lloyd. O několik let později, když se rozdělovaly role do filmu, si režisérka vzpomněla právě na Meryl Streep a její dopis a nabídla jí roli, kterou herečka přijala.

Filmový zpěv

Z 50 % slyšíme ve filmu herce zpívat na playback, v 50 % slyšíme opravdový zpěv, který nahráli herci na místě.

Kim versus Meryl

Do role Dony byla v prvních plánech na obsazení muzikálu horkou kandidátkou Kim Basinger, je o ní známo, že poměrně dobře zpívá, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro odvážnější krok - nikdy před tím ve filmu nezpívající Meryl Streep.

Hubnutí kvůli roli

Meryl Streep zhubla kvůli své roli 10 kg a všechny své písně si nazpívala naživo.

NA SNÍMKY Z MUZIKÁLOVÉHO FILMU MAMMA MIA! SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA MAMMA MIA! SE PODÍVEJTE DNES VEČER VE 20:20 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články