Nezdravě vyhlížející váčky a kruhy pod očima? Mývalího vzhledu vás zbaví rady kosmetické poradkyně

Kruhy pod očima lze řešit.
Zdroj: Profimedia
O oční okolí byste měla začít pečovat už ode dne, kdy se začnete pravidelně líčit.Je nezbytné používat skutečně jen přípravky určené pro tuto část obličeje, tedy speciální krémy na oční okolí, osvědčené jsou ty, které obsahují tzv. peptidy. Pokud vás trápí, že nemáte řasy jako mrkací panenka, správná řasenka vždy pomůže. Jenže i tady platí, že její nánosy řasy zatěžují, o každodenním odličování, jímž oční okolí ještě více trpí, ani nemluvě.Právě na očích a jejich okolí se nejvíce projeví i to, jak se cítíme. Dopřejte jim proto zasloužený odpočinek.+ 1 fotka+ 2 fotky

Nevzhledně vyhlížející váčky a kruhy pod očima trápí mnoho žen, ale i mužů. Obvykle bývá těžké se jich zbavit. Přitom k jejich výskytu se někdy stačí pouze hůř vyspat, nebo víc unavit. Jak vznikají a co na ně platí? Než začnete kupovat drahé přípravky, vyzkoušejte některé snadné tipy, jak s nimi zatočit.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 28. 03. 2020 09:00

Ačkoliv je mýval roztomilý, asi jen málokdo se mu chce přímo podobat. Váčky a kruhy pod očima vypadají nezdravě a signalizují únavu. Zeptali jsme se nezávislé kosmetické poradkyně, proč vznikají a jak jejich vznik omezit, nebo alespoň zamaskovat.

Jak vlastně kruhy a váčky vznikají?

„Nejprve je potřeba říct, co to ty kruhy pod očima vlastně jsou. Kruhy pod očima trápí dospělé ženy a muže, nevyhnou se ani dětem. Jsou projevem propadu tkáně pod vnitřním koutkem, která má tmavší zbarvení. Nejčastěji vznikají zadržováním vody v těle, vysvětluje kosmetická poradkyně Jana Flachsová.

Nejčastější příčiny? Na vině je málo spánku i špatná kosmetika

„Omezením průtoku krve a lymfy vznikají nevzhledné kruhy, které je obtížné léčit. Za tímto problémem může stát spousta spouštěčů. Těmi nejznámějšími jsou špatná životospráva, nepravidelný pitný režim, špatný spánek, nedostatečný pohyb, nevhodně zvolená kosmetika, ale i různá onemocnění. Je tedy potřeba si uvědomit že kůže kolem očí je sedmkrát tenčí než kůže kdekoli jinde a proto vyžaduje speciálních péči, aby nedocházelo ke zbytečnému zatěžování očního okolí. Na vině může být samozřejmě i genetika,“ říká kosmetická poradkyně.

Platí na ně pitný režim, okurka i zelený čaj

„Kruhy pod očima nám signalizují, že v našem těle není všechno správně. Lidé s kruhy pod očima mohou mít onemocnění ledvin, při kterém ledviny zadržují v těle vodu. Můžeme na ně vyzrát jak kvalitní kosmetikou, která je v tomto případě velmi důležitá, tak i babskými radami. I ty se totiž velmi osvědčily. Pijme minimálně dva litry neslazené vody denně, zařaďme do jídelníčku potraviny bohaté na železo. Zmírnit otoky můžeme i tak, že na oční okolí pokládáme na plátky nakrájenou okurku, která nám krásně hydratuje oční oblast. Vyzkoušet je možné také přikládání čajových sáčků zeleného čaje, které předtím vylouhujeme a studené je pak přikládáme. Nejen, že pomůžou sjednotit barevné nedokonalosti, ale i 'probudí' pohled,“ radí kosmetická poradkyně Jana Flachsová.

Vyzkoušejte i růžovou vodu nebo bramborovou šťávu

Na oční okolí můžete pro zmírnění nevzhledných kruhů vyzkoušet i růžovou vodu. Ta nejen, že pleť hydratuje, ale má i skvělé bělicí, omlazující a vyživující účinky. Stačí ji na vatových tamponcích přiložit na oči a nechat působit alespoň patnáct minut. Stejně dobře pomáhá také šťáva z brambor díky obsahu vitaminu C i přírodních bělicích složek. Nastrouhejte brambory a slijte z nich vodu. Tu pak na tampónku naneste na oči a nechte působit nejméně deset minut. Vyzkoušet můžete i další pomocníky, jako jsou mandlový olej, nebo chlebovo-mléčná maska. Tu vytvoříte smícháním chleba s mlékem do hustší pasty. Ponechte ji na očním okolí alespoň pár minut. Při používání potravin a netradičních ingrediencí dejte pozor na možné alergické reakce, protože oční okolí je velmi citlivé.

Nedocenitelný pomocník korektor!

Nezdravě vyhlížející kruhy pod očima vám pomůže zamaskovat nedocenitelný pomocník každé ženy zvaný korektor. Jeho odstín pečlivě vybírejte. Obecně platí, že modré až fialové kruhy zakryje žlutý či broskvový korektor, hnědé až černé kruhy pak oranžový. Na zarudlé oční okolí funguje korektor s jemným nádechem zeleného odstínu. Téměř ve všech drogeriích můžete zakoupit i paletky korektorů se všemi odstíny, které tak můžete střídat dle potřeby.

NA DALŠÍ TIPY, JAK NA PÉČI O OČNÍ OKOLÍ, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články