Romantická komedie Arthur: Kostým Batmana pochází z filmu Batman a Robin, Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu

Romantická komedie Arthur: Kostým Batmana pochází z filmu Batman a Robin, Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu
Zdroj: TV Nova
Komedie o miliardáři, který celý život spoléhá na to, že ho ze všech malérů dostanou vždycky dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová.Arthur totiž střídá ženu za ženou, je věčně namol, dělá všude ostudu a matka si s ním už neví rady.Aby ho někdo zkrotil, tak matka rozhodne, že se ožení s bohatou, ambiciózní a krásnou Susan. V té době ale Arthur potká Naomi, chudou dívku, která se stará o sebe a otce.+ 4 fotky+ 5 fotek

Romantická komedie Arthur vypráví o nezodpovědném miliardáři Arthurovi Bachovi, který celý život spoléhá na to, že ho ze všech malérů vytáhnou peníze a celoživotní chůva Hobsonová. Při natáčení bláznivého snímku se na place i mimo něj udála spousta zajímavých situací, o které se stojí za to podělit.

Petra Járková
Petra Járková 09. 04. 2020 16:00

Miliardář s duší dítěte Arthur Bach si žije spokojeným bláznivým životem, při kterém si dělá co chce a na nikoho se neohlíží. Nikdy se mu totiž nic nestalo. Z každého průšvihu ho totiž dostal majetek nebo chůva, která se o něj od dětství stará.

Zábava, alkohol, ženy

Arthur má rád zábavu, alkohol a ženy. Takže je denně opilý, střídá ženy a dělá všude ostudu. Když už jeho matce přeteče pohár trpělivosti, rozhodne se svého syna změnit a udělat z něj dospělého cílevědomého člověka.

Ideální řešení

Ideálním řešením je podle ní sňatek s krásnou, bohatou a ambiciózní Susan. Jenže to by nebyl Arthur, aby se to zase celé nezkomplikovalo. Potká totiž v té samé době Naomi, chudou dívku, do které se zamiluje. Naomi se živí jako průvodkyně po městě New York a ve volném čase píše knížku pro děti. Arthur chce kvůli ní ze sňatku vycouvat, ale matka mu dá ultimátum. Musí si zvolit mezi Naomi a chudobou a Susan a bohatstvím.

Změna hereček

Do role Susan bylo od začátku počítáno se Salmou Blair, nakonec ji však krátce před natáčením dostala Jennifer Garner. Nikdo však dodnes neví, co se událo a proč najednou na poslední chvíli došlo k výměně hereček.

Původní snímek

V podobném snímku z roku 1981, je dosti shodných detailů s novější verzí. Například hlavní hrdina jezdí také v Rolls-Royce Silver Wraith. Arhurův vozový park čítá však i vozy z jiných legendárních filmů. V jeho garáži tak můžete vidět filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger z filmu Mistři hazardu, dodávku The Mystery Machine známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti.

Zlatá malina

Film získal několik nominací na Zlatou malinu. Například herec Russell Brand byl nominován v kategorii nejhorší herec a dále byl film nominován pro nejhorší remake.

Pocta

Pocta Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který zemřel ve 44 letech je projevena prostřednictvím proslovu Arthura, který ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve svých 44 letech.

Kostýmy

Kostým, který má často na sobě ve snímku Arthur hlavní hrdina Russell Brand, je ten samý, který nosil v roce 1997 herec George Clooney ve filmu Batman & Robin.

NA SNÍMKY Z FILMU ARTHUR SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII ARTHUR SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články