Sigourney Weaver slaví 70. narozeniny: Proč si změnila jméno a z jakého filmu trpěla nočními můrami?

Sigourney Weaver, rodným jménem Susan Alexandra Weaver, je americká herečka. Třikrát byla nominována na Oscara (1986 – Vetřelci, 1988 – Podnikavá dívka a Gorily v mlze). Za role v komedii Podnikavá dívka a v dramatu Gorily v mlze získala Zlaté glóby.
Zdroj: Profimedia
Sigourney Weaver, rodným jménem Susan Alexandra Weaver, je americká herečka. Třikrát byla nominována na Oscara (1986 – Vetřelci, 1988 – Podnikavá dívka a Gorily v mlze). Za role v komedii Podnikavá dívka a v dramatu Gorily v mlze získala Zlaté glóby.Narodila se v New Yorku. Už jako mladá dívka si uvědomovala, že nepatří mezi ty nejkrásnější. Kvůli tomu chodila i na terapie. Postupem času přicházela k závěru, že ta krása doopravdy není všechno a není nejdůležitější.Právě ty málo atraktivní postavy ve filmu ji vynesly na vrchol slávy. Zapomenout nelze na účinkování ve filmech s Vetřelcem.Sigourney na svém filmovém kontě nemá jen thrillery, ale i komedie a romantické filmy – Podnikavá dívka, Krotitelé duchů II, Před svatbou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka se narodila v New Yorku bývalému prezidentovi televizní společnosti NBC Sylvesteru „Patu“ Weaverovi a anglické herečce Elizabeth Inglisové. Nebyla tedy žádný chudáček a dostávalo se jí té nejprestižnější výchovy. I jako herečka září a na to, že dnes slaví sedmdesáté životní jubileum, vypadá naprosto skvěle.

Petra Járková
Petra Járková 08. 10. 2019 08:00

Změna jména

Narodila se jako Susan Alexandra Weaver. Jméno si změnila po přečtení „Velkého Gatsbyho“ od F. Scotta Fitzgeralda. Svou roli ovšem sehrála i výška. Už ve 14 letech měřila 179 cm a delší jméno se k ní podle vlastních slov hodilo lépe.

Dobrovolnice

V osmnácti letech byla v rámci dobrovolnického projektu v izraelském kibucu. Roku 1972 vystudovala bakalářský obor na Stanfordově univerzitě, o dva roky později magisterský obor na Yaleově univerzitě. V roce 1984 se provdala za divadelního režiséra Jima Simpsona.

Woody Allen

Z počátku své kariéry spolupracovala s Woodym Allenem. Přelomovou rolí se však pro ni stala postava Ellen Ripleyové ve filmu Vetřelec (1979) a v následujících třech dílech této série.

Ocenění

Třikrát byla nominována na Oscara (1986 – Vetřelci, 1988 – Podnikavá dívka a Gorily v mlze). Za role v komedii Podnikavá dívka a v dramatu Gorily v mlze získala Zlaté glóby.

Noční můry

Sigourney Weaver trpěla dva týdny nočními můrami poté, co si přečetla scénář k thrilleru Vesnice, ve kterém si následně také zahrála.

Výplata 30 dolarů

Hereččina první role byla dlouhá šest vteřin, nemluvila v ní a dostala za ni 30 dolarů. Šlo o romantickou komedii Annie Hallová.

NA SIGOURNEY WEAVER SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články