Slunce, seno, erotika: Růžičkovou stěhoval jeřáb, Kelišová si do Itálie vezla vlastní řízky a vejce na tvrdo

Slunce, seno, erotika
Zdroj: se souhlasem TV Nova
„Ježíš, to je prase!“„Toť, abych ještě na stará kolena chytla nějakej ten AIDS.“„Holt, mafiáni, ti jsou všude.“„Samice s tvrdým y!“+ 2 fotky+ 3 fotky

Slunce, seno, jahody a Slunce, seno a pár facek máte už jistě za sebou a dnes večer vás čeká poslední díl známé Troškovy trilogie s košilatým názvem Slunce, seno, erotika. V komedii, kde se Hoštice snaží docílit statusu města světového formátu, si každý najde to své - ať už se jedná o humor, skvělé výkony herců nebo zajímavosti z natáčení.

Petra Járková
Petra Járková 23. 08. 2019 16:00

Řízky od Kelišky

Představitelka Kelišky Marie Švecová s sebou na natáčení do Itálie vezla zásoby jídla na celý týden. Připravila si řízky, vejce natvrdo, prostě takovou tu českou klasiku, aby nepošla hlady. Keliščina nechuť k místnímu jídlu byla tedy skutečná a nic nehrála. Marie nesnášela mořské plody, místní jídlo ochutnala jen jednou. Byla z toho natolik v šoku, že po příchodu do hotelu se pozvracela a utekla pryč z pokoje. Zmateně pobíhala po ulicích a nazpět ji přivezla policie.

Farář na kole

Při natáčení scény, kdy jede Kelišová na kole s farářem Otíkem, kterého hrál Luděk Kopřiva, vůbec na kolech neseděli oni dva. Vystřídali je náhradníci. Kelišku zastoupil devatenáctiletý fotbalista a Otíka vystřídal řidič ze štábu.

Italský kravín

Mezi další zajímavosti z filmu můžeme zařadit fakt, že se záběry z italské chovné stanice ve skutečnosti točily úplně někde jinde, konkrétně v bývalém komplexu školy v přírodě ve Volyni.

Hasiči a Růžičková

Helena Růžičková byla pořádný kus ženy, o tom žádná. Při natáčení scény, kdy se Škopková nacházela na půdě, byl velký problém ji tam dostat. Museli přijít na pomoc hasiči, kteří ji tam vyzvedli a zachránili celou krizovou situaci.

Úspěch filmu

Slunce, seno, erotika se stal roku 1991 druhým nejnavštěvovanějším a třetím nejziskovějším filmem. V kinech navštívilo snímek 968 992 diváků a vydělal 13 454 634 Kč. Troška slavil velký úspěch.

Čtvrtý díl

Poslední zajímavost jistě zklame spousty fanoušků a nadšenců výjimečné trilogie. Režisér Zdeněk Troška napsal scénář čtvrtého dílu, který měl nést název Slunce, seno, ufoni. Bohužel se natáčení nezrealizovalo, protože většina protagonistů z filmu zemřela. Což je ohromná škoda.

NA FOTOGRAFIE Z FIMLU SLUNCE, SENO, EROTIKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články