Stylové letní šperky do 300 Kč: Jak o ně ideálně pečovat a no co si během jejich nošení dát pozor?

Trendy letní bižuterie do 300 Kč: Jak o ni správně pečovat a kde ji skladovat, aby vydržela co nejdéle?
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Zelené visací náušnice. My Feminity, 187 Kč. Světle růžové prstýnky. H&M, 149 Kč. Visací náušnice s perlami. Top Secret, 291 Kč. Malé kruhové perlové náušnice. Marks & Spencer, 199 Kč. + 9 fotek+ 10 fotek

Krásný šperk nemusí stát desetitisíce. Velkou parádu dokáží udělat i doplňky za pár stovek. Jak však o takovou bižuterii ideálně pečovat, aby zůstala jako nová co možná nejdéle?

Dana Klementová
Dana Klementová 23. 06. 2022 09:00

Každý šperk byste vždy měli navlékat jako poslední, sundávat jako první a měli byste ho uchovávat výhradně ve tmě a odděleně od ostatních šperků. Na co dalšího je třeba si dávat pozor

Péči o bižuterii věnujte speciální pozornost

„Často se mě zákaznice ptají, jak ideálně pečovat o bižuterii. Odpověď je velmi jednoduchá. Je třeba jí věnovat větší péči než šperkům z drahých kovů. Důležité je vyhnout se faktorům, které urychlují proces oxidace, jako jsou parfémy a jiné kosmetické výrobky, vlhko, chlorovaná voda a také kyselý pot nebo přímé slunce. Pokud je to tedy možné, tak s bižuterií nesportujte, neopalujte se a při návštěvě kadeřníka nebo kosmetičky ji jednoduše sundejte,“ radí Martina Jehlíková z eshopu MyFeminity.cz. Zároveň také dodává, že co se čištění bižuterie týče, stačí použím jemný hadřík, kterým lehce odstraníte nečistoty, pot a prach.

Bižuterii uchovávejte ve tmě

Životnost vaší bižuterie může značně prodloužit i to, kde ji uchováváte. „Šperk, který nenosím, by neměl zůstávat na očích. To je základ. Ideální je tedy schovat ho do tmy a každý zvlášť. Nejvhodnějším řešením je sáček na šperky a uzavíratelná šperkovnice. Pokud si však potrpíte na stojany na šperky, tak ho nezapomeňte umístit do tmy,“ dodává Martina Jehlíková.

Inspirace na šperky do tří stovek

Mezi trendy šperky pro léto 2022 se řadí především takové, které jsou ozdobené barevnými kamínky či korálky. K létu neodmyslitelně patří i perly. Velmi oblíbené budou také výrazné šperky, kterými můžete ozvláštnit jednoduchý a třeba i jednobarevný outfit. Decentním náramkem s jemnou ozdobou chybu také neuděláte a můžete si jich na ruku nakombinovat i několik. Na českých e-shopech můžete takové šperky pořídit za pár stovek. 

Inspiraci na trendy letní šperky do 300 Kč si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články