Zajímavosti o filmu Sufražetka: Tajemství bot Meryl Streep a špinavé vlasy hereček

Zajímavosti o filmu Sufražetka: Tajemství bot Meryl Streep a špinavé vlasy hereček
Zdroj: TV Nova
Příběh Sufražetka se odehrává v Anglii na počátku 20. století, kde statečná Maud Wattsová bojuje za práva žen.Maud Wattsová už od dětství pracuje v londýnské prádelně.I přes drsné a nerovné pracovní podmínky se vypracuje na mistrovou.Je vdaná a má jednoho syna.+ 4 fotky+ 5 fotek

Děj filmu se odehrává v Anglii na počátku 20. století. Hlavní hrdinkou je žena, Maud Wattsová, která pracuje v londýnské prádelně a i přes nerovné chování mužů k ženám a drsné pracovní podmínky se vypracuje na mistrovou.

Petra Járková
Petra Járková 28. 03. 2020 16:00

Historické drama Sufražetka je britský film z roku 2015. Režisérkou snímku je Sarah Gavron a hlavních rolí se ujaly Carey Mulligan, Helena Bonham Carter a Meryl Streep. Maud Wattsová začala boj za volební právo žen a jejich zrovnoprávnění s muži.  Tento boj trval další dvě desetiletí.

Staré boty

Boty, které nosila Meryl Streep jako Emmeline Pankhurst během natáčení, jsou stejné boty, které měla ve filmu Vzpomínky na Afriku z roku 1985. Jelikož štáb neměl k dispozici žádné boty v její velikosti, dovolili jí nosit tyto.

Skutečné postavy

Ve filmu vystupují skutečné postavy. Jednou z nich je Emmeline Pankhurst v podání skvělé Meryl Streep. Ta žila v letech 1858 - 1928 a byla zakladatelkou hnutí za ženské volební právo, po smrti manžela založila v roce 1903 organizaci Women's Social and Political Union a po radikalizaci hnutí byla dokonce několikrát uvězněna. Další skutečnou postavou je Emily Wilding Davison v podání Natalie Press, která žila v letech 1872 - 1913. Byla militantní bojovnice organizace Women's Social and Political Union. Také byla mnohokrát zatčená a napadená policií. Zemřela v roce 1913 po zraněních, která utrpěla na dostizích, když vběhla na závodiště pod kopyta koně, kterého vlastnil král Jiří V. Pravděpodobně svým činem chtěla upoutat pozornost a narušit závod, ale nechtěla spáchat sebevraždu.

Fiktivní postava

Maud Watts jako Carey Mulligan je sice fiktivní postava, která je však založena na několika skutečných ženách, jež se určitou měrou podílely na prosazení politických práv žen.

Nemyté vlasy a další zajímavosti

Herečka Maud Watts si během natáčení filmu několik týdnů nemyla vlasy a používala minimum make-upu. Film se natáčel i v britském parlamentu. Jedná se o ojedinělou záležitost, naposledy se zde točilo v roce 1950. Helena Bonham Carter je pravnučkou H. H. Asquitha, který byl době, kdy se film odehrává, premiérem a také hlavním odpůrcem zavedení hlasovacího práva pro ženy.

NA SNÍMKY Z FILMU SUFRAŽETKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA HISTORICKÉ DRAMA SUFRAŽETKA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články