Těhotenství není nemoc: Na co si při cvičení dávat pozor a co rozhodně nepodcenit

Těhotenství není nemoc: Na co si při cvičení dávat pozor a co rozhodně nepodcenit
Zdroj: Pixabay.com
Obecně lze říci, že muži se potí o 40 % více než ženyPokud máte dlouhé vlasy, vyčešte je do culíku, aby se co nejméně dotýkaly kůžePocení by se nemělo stát překážkou mezi vámi a cvičenímTuk na stehnech, zadečku a pažích můžete regulovat pravidelným cvičením+ 1 fotka+ 2 fotky

Také jste slyšely názor, že byste měly jako nastávající maminky sedět doma a odpočívat? Pak na něj zapomeňte a začněte se hýbat. Samozřejmě vše závisí na zdravotním stavu, ve kterém se nacházíte, ale vzhledem k tomu, že těhotenství není nemoc, tak není důvod, proč byste nemohly rozumně sportovat.

Petra Járková
Petra Járková 07. 03. 2020 10:00

Zapomeňte na válení se v posteli nebo vysedávání u televize s nohama na stole. I jako těhotné se můžete rozumně hýbat a předejít tak bolestem hlavy, zad i beder. Navíc díky správnému pohybu udržujete krevní tlak v normě a připravujete tělo na obrovskou fyzickou zátěž, kterou porod bezesporu je.

Dbejte na výběr vhodné podprsenky

Při cvičení nepodceňujte oblečení, v těhotenství přeci jen musíte myslet i na pohodlí. Na prsa používejte podprsenku s kosticemi, která je vyztužená, aby vaše rostoucí prsa nebolela a cvičení tak pro vás nebylo noční můrou. U sportovní podprsenky je ideální sáhnout po širších ramínkách a hlavně dobře tvarovaných košíčkách.

Ideální je prodyšné oblečení

I ostatní oblečení na pohyb by mělo být prodyšné a pohodlné. Nesmí nikde tlačit a především ne na bříško. Mělo by také vsakovat pot, který se vám odvádí z těla. V těhotenství se navíc ženy potí intenzivněji, tudíž na tuto skutečnost myslete, až budete oblečení kupovat. Skvělou volbou jsou trička, tílka, legíny a šortky z elastického materiálu, protože se dokonale přizpůsobí měnícím se proporcím.

Poslouchejte své tělo

Na co je třeba při cvičení dávat pozor? Určitě poslouchejte své tělo, když si řekne, že má dost, nepřepínejte ho a dopřejte mu takovou dávku námahy, na kterou je připraveno a kterou zvládne. Nepřeceňujte se a cvičte jen do takové tepové frekvence, která vám dovolí komunikovat bez zadýchání.

Pijte čistou vodu

Nezapomínejte na tekutiny, nejlépe pijte čistou vodu. Vynechte výskoky, prudké doskoky a také tvrdé dopady. Investujte i do kvalitní sportovní obuvi, tak se vám při cvičení také vyplatí.

NA ZAJÍMAVOSTI OHLEDNĚ POCENÍ SE PŘI CVIČENÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články