Ze zákulisí filmu Tomb Raider: Kolébka života: Těžký trénink před natáčením i zákaz od čínské vlády

Lara Croft
Zdroj: Prima Cool
Podruhé a jinak. Tentokrát Jolie odmítla jakékoli vycpávky. Chtěla být přirozená.Natáčení trvalo necelé čtyři měsíce.Tomb Raider je nejvýdělečnějším filmem, ve kterém hraje hlavní roli žena.Natáčelo se v Řecku, Keni a Číně.+ 4 fotky+ 5 fotek

Nebývá to tak často, ale někdy je samotná příprava na film mnohem těžší než samotné natáčení. Angelina Jolie by o tom mohla vyprávět. A když už je vše hotovo, tak se jako naschvál nesmí snímek promítat v Číně, protože neodpovídá aktuálnímu politickému režimu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 04. 2020 15:30

Lara Croft má tentokrát za úkol najít Pandořinu skříňku, a to dřív, než ji objeví šílený vědec. Ta je uložena v nitru Afriky na místě zvaném Kolébka života. Začíná tak boj o čas. Kdyby se totiž artefaktu zmocnil držitel Nobelovy ceny Dr. Jonathan Reiss, vypustil by z něj démonické síly a získal tak nadvládu nad světem.

Na další dobrodružství Lary Croft se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Cool.

Zákaz

V Číně Lara moc nepochodila. Úřadům se nelíbilo, že je ve filmu jejich země plná chaosu, nezákonného jednání a pod nadvládou tajných služeb. Cenzoři tak rozhodli, že se v jejich kinech nebude tento film promítat. Prý by si tím u svých občanů pokazili reputaci.

Tvrdý trénink

Angelina Jolie se po natáčení nechala slyšet, že příprava na samotný film byla mnohem těžší. Musela se naučit boxovat, jezdit na koni a vodním skútru, či bojovat s tyčí. Většinu kaskadérských kousků zvládla sama. Zastupovat se nechala jen výjimečně. V jednom okamžiku byl dublér Jolie dokonce muž.

Bez přetvářky

Zatímco v prvním díle měla Lara velmi bujné vnady, aby odpovídala co nejlépe počítačové předloze, podruhé to herečka odmítla. Nestála tak již o žádné vycpávky, neboť chtěla akční hrdinku ukázat v obyčejném, a hlavně realistickém světle. Jinými slovy z ní chtěla udělat silnou a odvážnou ženu, která by nebyla posuzována jen dle svého vzhledu.

Dvakrát a dost

Přestože se mělo točit třetí pokračování, Angelina Jolie roli odmítla. Vysvětlila to tím, že už nechce hrát potřetí tutéž postavu, neboť co měla, to už řekla. V roce 2018 však nakonec vznikl další díl Lary Croft, ale tentokrát již s herečkou Aliciou Vikander. Nejde ale o pokračování, nýbrž o samostatně stojící epizodu.

Příběh o této mladé lovkyni pokladů se vrací zpět do jejího mládí, kde zdědí po svém otci obrovské obchodní impérium. Ten je však již sedm let nezvěstný a Laře to nedává spát. Když si jednoho dne přečte záhadný vzkaz, rozhodne se opustit Londýn a najít svého otce. Pátrání ji zavede k tajemné hrobce poblíž japonského pobřeží. A právě tam ji čeká zkouška, která rozhodne o tom, zda se z ní stane skutečná Tomb Raider.

NA ZAJÍMAVOSTI Z FILMU TOMB RAIDER - KOLÉBKA ŽIVOTA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: Prima TV, čsfd.cz, ign.com

Zdroj fotek: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články