Vánoční líčení v tradičních barvách: Na vyšší úroveň jej posunou glitry na očích i rtech

Vánoční a silvestrovské líčení patří třpytkám.
Zdroj: Foto a koláž Lifee
Jemné slavnostní líčení v hnědé a růžové barvě, vytvořené za pomoci paletky Smokey Eyeshadow Palette, korektoru a řasenky.Smokey Eyeshadow Palette od Gabrielly Salvete, 159 KčProdlužující řasenka pro plné řasy Lash Sensational. Maybelline, 212 KčMetalické třpytky na obličej a tělo Glitter Goals. NYX Professional Makeup, 160 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

K Vánocům bezpochyby patří slavnostní líčení. Obvykle volíme červenou rtěnku, linky a řasenku. Co kdybychom si ale letošní look zpestřily trochou třpytu? Móda a líčení jdou vždy ruku v ruce. Pokud se tedy letos nosí flitry, určitě neuděláte chybu, pokud si je dáte i na oči. Kreativní výzvou pro vás mohou být i netradičně třpytivé rty.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 22. 12. 2022 18:00

Vánočními barvami, o kterých bychom se jen těžko přeli, jsou červená a zelená. Svou symboliku získaly už díky Keltům. Ti věřili v magickou moc rostliny cesmíny. Vypozorovali, že dlouho poté, co většina rostlin v zimě uhynula, cesmíny byly stále zelené a obalené červenými bobulemi. Od té doby byla pro Kelty zelená symbolem věčného života a červená ochrany a prosperity při oslavách zimy. Tyto barvy pak přejali i křesťané, kteří ale jejich význam odůvodňovali po svém. Červená měla připomínat krev Ježíše Krista a zelená symbolizovala jeho věčný život.

Dnes vnímáme tyto barvy ještě trochu jinak. Červená představuje lásku a romantiku a zelená štěstí a zdraví, díky tomu vznikla krásná kombinace vyjadřující smysl Vánoc. Naše tipy v líčení se budou těmito barvami inspirovat a určitě je budete moct využít i na silvestrovský večer.

Svůdné červené rty, které vydrží celý večer

Červené rty mohou být středobodem vašeho looku. Doporučovali bychom zvolit neslíbatelnou rtěnku, která vydrží i štědrovečerní bramborový salát. Každá žena ocení, když se může spolehnout na své kosmetické pomocníky, a to by měl být i stěžejní požadavek při jejich výběru.

Skvělé dlouhotrvající rtěnky najdete i ve své nejbližší drogerii. Dobrou volbou může být například tekutá rtěnka Maybelline z řady Super Stay nebo Provocalips od Rimmel London. Tyto dvě varianty obsahují i lesk, který dodá rtům hydrataci a nijak nenarušuje intenzitu rtěnky. Pro zpestření můžete na rty použít glitry, a posunout tak trend červených rtů ještě o level výš.

Nebojte se experimentovat s glitry na očích

Pokud byste raději zůstali u klasiky, tedy třpytek pouze na očích, můžete se držet hnědé a zlaté barvy. Budete se cítit příjemně, a navíc se takové líčení hodí prakticky ke všemu, co si obléknete. Experimentovat s glitry můžete i jen decentně, kdy je položíte do koutku nebo středu oka. Aby na víčku držely, je dobré použít podkladovou bázi, určenou přímo k zafixování třpytek.

Neplánujete-li výrazné rty, můžete zkusit výraznější oční make-up. Tam není od věci vsadit na tmavý zelený stín, nebo umělé řasy. Nemáte-li praxi s lepením, požádejte někoho o pomoc. Uvidíte, že si výsledek zamilujete.

Tipy na slavnostního líčení a vhodné produkty si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články