Zajímavosti z filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Prasátko Pua skutečně nadabovalo opravdové prase

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa je americký animovaný muzikálový film z roku 2016, produkovaný studiem Walt Disney Animation Studios. Je to 56. animovaný Disney film. Režie se ujali Ron Clements a John Musker, spolu-režírovali Don Hall a Chris Williams.
Zdroj: TV Nova
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa je americký animovaný muzikálový film z roku 2016, produkovaný studiem Walt Disney Animation Studios.   Je to 56. animovaný Disney film.Režie se ujali Ron Clements a John Musker, spolurežírovali Don Hall a Chris Williams.Walt Disney Animation Studios natočilo strhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid.+ 5 fotek+ 6 fotek

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa je americký animovaný muzikálový film z roku 2016, produkovaný studiem Walt Disney Animation Studios. Je to 56. animovaný Disney film.

Petra Járková
Petra Járková 16. 12. 2019 16:00

Walt Disney Animation Studios natočilo počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid.

Říše příšer

Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynéském jazyce znamená Lalo pod a Tai znamená moře.

Režiséři Malé mořské víly

Lin-Manuel Miranda byl v 9 letech okouzlen „Malou mořskou vílou“, takže když ho poté její režiséři John Musker a Ron Clements oslovili ke spolupráci, bylo to jako sen.

Kostým Vaiany

Vaianino oblečení se skládá z vršku zvaného Tapa a vrchní a spodní zavinovací sukně Pandanaus. Autorka kostýmu Neysa Bové jí šaty upravila tak, aby se v nich mohla pohodlně a bez omezení pohybovat.

Iluze mokrých vlasů

Jelikož se Vaianino dobrodružství odehrává na moři a Vaiana je větší část filmu mokrá, museli animátoři vytvořit novou technologii, která jim umožnila zachytit reálný vzhled mokrých vlasů. Ke spolupráci navíc byla přizvána i řada dobrovolníků se stejnými vlasy, kteří si ve studiu namočili vlasy. Animátoři tak na živém modelu mohli animaci vypilovat a vylepšit.

Prasečí dabing

Prasátko Pua skutečně nadabovalo opravdové prase.

Změna jména

Původně se měla hlavní hrdinka jmenovat Moana. Toto jméno ale patřilo jedné italské pornoherečce z 80. let. Studio Disney se po ohlasech z Evropy rozhodlo pro změnu jména na Vaiana.

NA SNÍMKY Z FILMU VAIANA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM ODVÁŽNÁ VAIANA SE PODÍVEJTE DNES V 17:50 NA NOVA CINEMA

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články