Zpropadené potápěčské brýle: Úsměvné chyby a zajímavosti ve filmu Jak se krotí krokodýli

Chyby v českých filmech: V komedii Jak se krotí krokodýli mizí brýle Václava Postráneckého
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Jak se krotí krokodýli je rodinná komedie režisérky Marie Poledňákové z roku 2006. Film zhlédlo přes 600 000 diváků.Václav Postránecký si během natáčení užil kolečkové brusle, běh v potápěčských ploutvích a topení se v jezírku a vaně. A vzpomínáte na hlášku Evy Holubové? Nečum jí na ty kozy, když s tebou mluvím! Miroslav Etzler se bál natáčení v ledové vodě. Aby si však zachoval před dětmi důstojnost, nesměl to dát na sobě znát. Mimochodem, dětská hvězda Tomáš Peč, který hrál Vítka Koudelku, se věnuje extrémnímu lyžování.Jiří Mádl byl v době natáčení komedie Jak se krotí krokodýli ještě pěkné ucho.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kdo by neznal známou rodinnou komedii Jak se krotí krokodýli režisérky Marie Poledňákové. Film šel poprvé do kin v roce 2006, od té doby ho však tuzemské televize pravidelně reprízují. Znáte největší zajímavosti o filmu a všimli jste si jedné úsměvné chyby?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 01. 2020 16:55
Aktualizováno 16. 12. 2023 18:00

Jak se krotí krokodýli, rodinná komedie režisérky Marie Poledňákové, je volným pokračováním jejích filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Na film se můžete podívat na Nově v neděli 17. 12. v 17:00 a pro nespavce je v plánu repríza v pondělí 18. 12. v 1:50...

Návrat Marie Poledňákové

Režisérka Poledňáková se kvůli "krokodýlům" vrátila k natáčení po patnáctileté pauze. Scénář vznikl podle námětu knihy Jak Anděla viděla Anděla. Na rozdíl od předchozích komedií, tedy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, se však "krokodýli" s tak vřelým přijetím bohužel nesetkali.

Potápěčské brýle Václava Postráneckého

Postava dědy Pepíka byla již od počátku určena pro Václava Postráneckého, stejně jako role Bobulové pro Evu Holubovou. Právě s Postráneckým je přitom spojený jeden úsměvný přešlap filmařů.

Napoprvé si toho nejspíše všiml málokdo, ale když je Postránecký v jedné scéně vyfocený na mobil, má nasazené potápěčské brýle. Když ovšem fotka dojde Jiřímu Mádlovi, který hrál syna Miroslava Etzlera, má herec brýle posunuté na čelo. I mistr tesař se někdy utne.

Podobá se Jiří Mádl "svému dědovi" Václavu Postráneckému?

Když se uvažovalo o tom, kdo bude hrát syna Miroslava Etzlera, padla nakonec volba na Jiřího Mádla. Měl být ze všech mladých herců nejvíce bezprostřední a podobný svému filmovému dědovi Postráneckému. A zřejmě tomu tak skutečně bylo. Mádl začal svému staršímu kolegovi ihned tykat.

Nové jméno Miroslava Etzlera

Dětští herci se vybírali celé čtyři měsíce. Při castingu se režisérka Marie Poledňáková řídila svou intuicí. Aby si caparti nepopletli filmové a skutečné jméno Miroslava Etzlera, od začátku mu říkali Luboš.

Komplikované natáčení komedie Jak se krotí krokodýli

Film vznikal i v Tatrách, takže v rámci šetření se celý štáb přesunoval na místo vlakem. A protože v Tatrách vždy bývá pořádná sněhová nadílka, začátek natáčení byl v ohrožení. Sníh totiž zavál příjezdové cesty.

Počasí zatápělo i samotným hercům. Probíhalo totiž i v ledové vodě, která měla okolo jednoho stupně nad nulou.

Na další zajímavosti o komedii Jak se krotí krokodýli se můžete podívat do galerie...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články