20 let Harryho Pottera: Rodiče nevěděli, jak mě ochránit, říká o složitém dospívání Emma Watson

20 let Harryho Pottera: Rodiče nevěděli, jak mě ochránit, říká o složitém dospívání Emma Watson
Zdroj: Showpix
Harry Potter a Tajemná komnata: Před začátkem školního roku navštíví Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) domácí skřítek Dobby, který malého čaroděje zatáhne do velkých problémů.Harrymu podá pomocnou ruku Ron Weasley (Rupert Grint), ovšem dopadne to trochu neslavně. S létajícím autem se sice dostanou do Bradavic, ale přistanou na nelítostné Vrbě mlátičce.Ron si navíc zlomí kouzelnou hůlku, takže ne všechna kouzla se mu povedou...Nový rok v Bradavicích znamená i nového učitele Obrany proti černé magii. Stal se jím Zlatoslav Lockhart (Kenneth Branagh).+ 1 fotka+ 2 fotky

Emma Watson si v sérii filmů o Harrym Potterovi zahrála nejlepší kamarádku hlavního hrdiny, ambiciózní a nebojácnou Hermionu Grangerovou. Má Emma Watson i ve skutečnosti něco společného s touto postavou?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 08. 01. 2022 09:30

Děj filmu Harry Potter a Tajemná komnata: Druhý rok v Bradavicích bude pro Harryho Pottera ještě náročnější, než ten předchozí. Nejdřív mu pořádně zatopí domácí skřítek Dobby, pak se ukáže, že neprojde na nástupiště 9 3/4 a když už konečně dorazí do Bradavic, padne na něj podezření, že by mohl být potomkem Salazara Zmijozela. A to nevěstí nic dobrého... Na pohádku Harry Potter a Tajemná komnata z roku 2002 se můžete podívat dnes v 20:20 na TV Nova.

Ambiciózní Emma Watson

I když by se mohlo zdát, že v sérii Harry Potter se před kamerou objevují pouze britští herci, není tomu zcela tak. Emma Watson se narodila 15. dubna 1990 v Paříži do právnické rodiny. Když jí bylo pět, rodiče se rozvedli a Emma se i s matkou přestěhovala do Anglie.

Přestože se Emma chtěla stát herečkou, věnovala se také tanci a hokeji. Ostatně, její ambice byly vždycky o něco větší. I v průběhu dekády, kterou strávila s Harrym Potterem, měla, stejně jako ostatní dětští herci, doučování, které někdy zabralo i 5 hodin denně. Emma Watson pak jako jediná z ústředního tria vystudovala vysokou školu.

Stíny Harryho Pottera

Emmě Watson bylo 10 let, když ji produkce poprvé představila světu jako Hermionu Grangerovou. Následoval kolotoč natáčení, velkých očekávání a rychle nabyté slávy, která někdy hraničila s šílenstvím. Dětští herci mají často potíže se skutečným životem, kterého se jim vlastně nedostává. Nemají čas osahat si svět, dělat chyby a poučit se z nich. Nebo také navazovat normální vztahy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Emma Watson (@emmawatson)

Macaulay Culkin ze série Sám doma strávil několik let na šikmé ploše. Daniel Radcliffe se také potýkal s alkoholem. „Nejrychlejší způsob, jak zapomenout na skutečnost, že jste sledováni, bylo velmi se opít,“ řekl v roce 2019 pro pořad Off Camera With Sam Jones. „Teď se dívají víc, protože se hodně opíjím, takže bych asi měl pít víc, abych to víc ignoroval...

Emma Watson jako sexuální symbol

V roce 2014 promluvila Emma Watson před OSN, aby upozornila na kampaň HeForShe, která vyzývala muže, aby pomohli skoncovat s nerovnostmi mezi muži a ženami. Řekla také, že ji média vykreslují jako sexuální objekt již od 14 let.

Když Emma dotočila poslední díl série, tedy film Harry Potter a Relikvie smrti - část 2, hned se zbavila dlouhých, kudrnatých vlasů, které se staly Hermioniným poznávacím znamením. Podle psycholožky Meghan Gillen nešlo jen o změnu vzhledu mladé ženy, ale také reakci na roky nechtěné pozornosti věnované jejímu výzoru.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Emma Watson (@emmawatson)

Jde o způsob, jak říct: Sexualizovali jste mě a já budu dělat, co chci, pokud se na to v tuto chvíli cítím. Je to něco jako potlačení této sexualizace a potvrzení její vlastní identity. Je to něco, co může ženám skutečně pomoci prosadit se a možná získat zpět část své síly, o které měly pocit, že byla v takové situaci ztracena,“ řekla Gillen pro list USA Today.

Dospívání s Hermionou Grangerovou

Měla jsem tolik svobody... někdy to bylo těžké. Moji rodiče mě chtěli chránit, ale nevěděli, jak na to. Musela jsem se učit za pochodu a dělat vlastní chyby," řekla Emma Watson v roce 2010 pro Ctvnews.ca.

Z naprosté neznámé dívky, která neměla profesionální herecké zkušenosti, se najednou stala velkou postavou v obří sérii a byla velmi slavná. Všechno to přišlo tak rychle, že prý neměla čas řešit věci kolem. A přiznává, že občas to bylo docela děsivé.

Ale mělo to i své světlé stránky. V 10 letech získala práci, velmi dobře placenou práci. Když jí bylo sedmnáct, osamostatnila se a už nebydlela s matkou. Vydělávala jsem si vlastní peníze, cestovala jsem po světě. Proti čemu bych se bouřila?" dodává Ema Watson.

Zdroje informací:

Ctvnews.ca: Emma Watson had 'too much freedom' growing up

Thetalko.com: 20 Little-Known Facts About Emma Watson's Childhood

Eu.usatoday.com: 'Harry Potter' at 20: How did childhood fame treat Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články