Anděl na horách: Mrzutý Jaroslav Marvan potopil Vlastu Buriana a zplodil nemanželskou dceru

Nerudný Jaroslav Marvan: S dětmi si moc nerozuměl, potopil i Vlastu Buriana
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Anděl na horách: Revizor Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se tentokrát vypraví na zimní dovolenou do Tater, aby tam poznal nastávající svého syna Mirka.Jaroslav Marvan se za film Anděl na horách mohl těšit z honoráře ve výši 45 000 Kčs.A ještě jednou Jaroslav Marvan. Díky natáčení komedie Anděl na horách se úplně poprvé podíval do Tater.Komedii Anděl na horách si v kinech nenechaly ujít čtyři miliony diváků.+ 1 fotka+ 2 fotky

Když se řekne Anděl na horách, mnozí z nás si vybaví legendárního herce Jaroslava Marvana. Ve svých rolích působil velmi vážným, mnohdy až despotickým dojmem. Jaký byl ve svém soukromí? Bodrý, nebo bychom u něho našli nejednu temnou stránku?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 12. 2022 09:30

Anděl na horách: Věčně otrávený revizor Pražských dopravních podniků Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) má plnou hlavu svého syna Mirka, který se chystá na svatbu. Jeho vyvolenou se má stát dívka Věruška. Gustav si ale musí budoucí snachu nejprve řádně proklepnout. A hodlá to provést na zimní dovolené ve Vysokých Tatrách, kam se chystá i Mirkova nastávající. Na známou komedii Anděl na horách se můžete podívat v 11:05 na TV Nova. 

Komplikovaný Jaroslav Marvan

Přestože měl Jaroslav Marvan vlastní rodinu, neodolal svodům herečky Aleny Jančaříkové. Měl s ní nemanželskou dceru Alenu, jejímž bratrem byl známý český moderátor Petr Jančařík. Ten pro Aha! vzpomínal na to, jak je Marvan vzal do kina na svou komedii Poslední mohykán (1947). Po projekci se jich natěšeně ptal, jak se jim to líbilo. Pozitivních reakcí se ale nedočkal, děti si totiž myslely, že jdou na nějakou indiánku. To ho docela naštvalo.

Z Ameriky jim přivezl gramofonové desky s rokenrolem. V té době však děti byly na tuto hudbu příliš mladé, a tak raději poslouchaly Spejbla a Hurvínka. I kvůli tomu začal být zase nerudný. A když se s dárkem náhodu strefil, byl takové povahy, aby kvůli němu musely děti vyjít z domu. Miloval totiž svůj klid.

Jaroslav Marvan žárlil na Vlastu Buriana

Cestu ke slávě Marvanovi umetl komik Vlasta Burian. Pak prý na něho začal žárlit. Když byl Burian obviněn z kolaborantství, potvrdil to. A tím ho potopil. Problém neměl ani s novým režimem. Vždyť i již zmíněná Dovolená s Andělem patří mezi budovatelské hity. Díky tomu získával jedno ocenění za druhým.

A to se také odrazilo na jeho honorářích. Zatímco ostatní mohli být rádi, že dostali něco okolo tisícovky, Marvan se mohl klidně chlubit i částkou převyšující patnáct tisíc, což byl na tu dobu skutečný majlant.

Krutá smrt Jaroslava Marvana

Hercův zdravotní stav se začal horšit v roce 1973. Přesto si ještě stihl zahrát v legendární Noci na Karlštejně. Jeho okolí a rodině bylo již jasné, že šlo o hercovu labutí píseň. Po diagnostikování rakoviny začal trpět nesnesitelnými bolestmi. Kvůli tomu byl často hospitalizován. Před svými hereckými kolegy se však snažil vše tajit až do úplného konce. Před smrtí vážil pouhých 41 kilo. Jaroslav Marvan zemřel 21. května 1974. Dožil se 72 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Jaroslav Marvan

Idnes.cz: Jaroslav Marvan - nemanželská dcera i vážná nemoc

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články