Bohemian Rhapsody: Rami Malek nosil falešný chrup Freddieho Mercuryho, který měl víc zubů než běžný člověk

Bohemian Rhapsody: Rami Malek nosil falešný chrup Freddieho Mercuryho, který měl víc zubů než běžný člověk
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Bohemian Rhapsody: Oslava rockové kapely Queen, jejich hudby a především talentovaného, ale také komplikovaného Freddieho Mercuryho.Ben Hardy (vpravo) při castingu lhal, že umí hrát na bubny. Když roli dostal, koupil si sadu bicích a každý den trénoval deset hodin. Rami Malek získal za svůj fenomenální výkon v roli Freddieho Mercuryho Oscara, Zlatý globus a spoustu dalších cen.Před koncertem na festivalu Live Aid dostal Freddie Mercury od lékaře zprávu, že by neměl vystoupit, bojoval totiž s krvácivostí hlasivek. On jej ale neposlechl a podal jeden z nejlepších výkonů. Ve filmu Bohemian Rhapsody se právě na Live Aid odehrává velkolepé finále.+ 2 fotky+ 3 fotky

Rami Malek, kterého dnes můžeme vidět jako Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemian Rhapsody, obvykle nejdřív studuje psychologickou stránku svých postav. U zpěváka skupiny Queen na to ale musel jít jinak. Čekaly ho lekce zpěvu, tance a specifického Mercuryho projevu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 05. 2021 11:00

Děj filmu Bohemian Rhapsody: Jak se dala dohromady a záhy ovládla svět legendární kapela Queen? Jejich příběh byl turbulentní, emotivní a hodně inspirativní. Zejména Freddie Mercury svou tvorbou a životem vždy vzdoroval všemožným stereotypům, a to z něj udělalo jednoho z nejvýraznějších a nejzajímavějších umělců na světě. Na životopisné hudební drama Bohemian Rhapsody z roku 2018 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Freddie Mercury ožívá

Rami Malek začal studovat život a osobnost Freddieho Mercuryho dokonce ještě předtím než film dostal oficiálně zelenou. „Sledoval jsem všechny dostupné archivní záběry. Přistupoval jsem k němu jako k ikoně rockové hudby. Věděl jsem, že bude náročné ho zahrát, neboť si dělal na jevišti, co chtěl. Neměl žádné limity. Proto jsem začal s výzkumem ještě před schválením natáčení. Potřeboval jsem hodně času,” prozradil herec pro Screendaily.com.

Kromě toho se musel přestěhovat do Londýna, kde bral hodiny zpěvu a klavíru. A nutně také potřeboval choreografa a lektora mluvení, neboť Freddie Mercury měl velmi specifický způsob projevu. Vyplatilo se. Malek podal výtečný výkon, který byl korunován spoustou cen, sošku Oscara za Nejlepší mužský výkon v hlavní roli nevyjímaje.

Sonda do Mercuryho soukromí

Dalším krokem k pochopení zpěvákovy osobnosti bylo seznámení se s jeho rodinným zázemím. Právě to z něj totiž udělalo muže, jakým byl. Konečně tak přišla na řadu Malekova oblíbená psychologie.Nejdříve jsem se začal zajímat o jeho matku, pak přišla na řadu sestra. Sledoval jsem výrazy jejích obličejů i to, jak se pohybovaly a jakým způsobem mluvily." 

Poté se opět vrátil k Freddiemu. Třeba k jeho vystoupení na hudebním festivalu Live Aid, které tvoří finále snímku Bohemian Rhapsody. Malek zmiňuje Mercuryho pohyby rukou, které připomínaly boxování. To se zrodilo z jeho raných let na škole sv. Petra v Indii, kde se věnoval právě tomuto sportu. Mercury byl menší než ostatní chlapci a prý jeho specifický chrup, měl totiž o 4 zuby víc než běžný člověk, přitahoval pozornost násilníků.

Jak se Malek stal Mercurym

I když byl veškerý výzkum hotov, neměl Malek ještě zdaleka vyhráno. Na place ho čekala pořádná proměna. Několikero paruk, make-up, umělý nos, a hlavně Freddieho pověstné zuby.Zpočátku mi byly velmi nepříjemné, takže jsem se s nimi musel sžít a zvyknout si na ně,” svěřil se herec, který si falešné zuby Freddieho Mercuryho dával na noc téměř rok, aby se s nimi pak před kamerou cítil přirozeně...

Zdroje informací:

TV Nova: Bohemian Rhapsody

Screendaily.com: How Rami Malek survived the very difficult Bohemian Rhapsody Shoot

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články