Cate Blanchett: Australská hvězda vládne Hollywoodu, přesto se čtyřmi dětmi žije na venkově

Cate Blanchett: Australská hvězda vládne Hollywoodu, přesto se čtyřmi dětmi žije na venkově
Zdroj: se souhlasem Falcon
Ulička přízraků: Stanton "Stan" Carlisle (Bradley Cooper) se v cirkusu vypracuje na velkou hvězdu jako takzvaný mentalista, který dokáže číst myšlenky. Jednoho dne mu zkříží cestu psycholožka Lilith Ritter (Cate Banchett), která se pokusí přijít jeho schopnostem na kloub. Považuje jej totiž za šarlatána, ale rovněž v tom vidí velkou příležitost...Stanton je totiž také zkušený manipulátor a s jeho pomocí může Lilith vytřískat peníze z jednoho bohatého a mocného muže. Drama Ulička přízraků vychází z románu Williama Lindsaye Greshama, který byl pod stejným názvem zfilmován již v roce 1947.+ 1 fotka+ 2 fotky

Australská herečka Cate Blanchett dobyla Hollywood nejen svým okouzlujícím vzhledem, ale také talentem, jaký má v její generaci málokdo. Momentálně je Cate Blanchett v českých kinech k vidění v dramatu Ulička přízraků, kde chystá podvod na newyorskou smetánku. Mimo kamery ale preferuje život na britském venkově.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 26. 01. 2022 16:00

Děj filmu Ulička přízraků: Stanton "Stan" Carlisle (Bradley Cooper) utíká před svou špatnou minulostí a díky tomu, že je schopným manipulátorem, stane se hvězdou cirkusu. Jednoho dne na jeho vystoupení zavítá psycholožka Lilith Ritter (Cate Blanchett), která zná tajemství newyorské smetánky a Stana využije ke svému ďábelskému plánu... Snímek Ulička přízraků z roku 2020 uvedla do českých kin společnost Falcon.

Všestranná herečka Cate Blanchett

Australanka Cate Blanchett patří mezi nejosobitější herečky posledních dekád. Díky nevšední kráse a působivému hlasu si mohla zahrát tak rozmanité postavy jako byla Alžběta I. ve snímku Královna Alžběta (1998), Katharine Hepburn v dramatu Letec (2014), ale také elfku Galadriel v trilogiích Pán prstenů a Hobit. Za zmínku stojí ještě neobvyklý projekt Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007), v němž si zahrála jednu z tváří slavného zpěváka...

Loni byla k vidění v satiře K zemi hleď! jako televizní hlasatelka a s "vyžehlenou" tváří ji na první pohled vůbec nešlo poznat. Jak je možné, že dokáže zahrát tolik nesourodých figur a vždy výtečně? Herectví považuje za soucitnou profesi. „Svět vidíte na krátkou dobu, často z perspektivy nesympatického člověka. Člověka, se kterým byste nemuseli mít vztah. Ale pak si řeknete: ‚Jak on vidí svět? Jak se proti němu staví?‘ A to vás jako člověka obohacuje,“ cituje Cate Blanchett web Stagemilk.com.

A to původně studovala dějiny umění. Jenže v 18 letech ji na dovolené v Káhiře přímo v hotelu, kde byla ubytována, oslovili, jestli by nechtěla dělat komparz v boxerském filmu Kaboria. Natolik ji to uchvátilo, že po návratu do Austrálie přešla od dějin umění ke studiu herectví.

Cate Blanchett na útěku z Hollywoodu

Podle listu Sussexlive.co.uk se Cate Blanchett v roce 2015 přestěhovala do Crowboroughu ve východním Sussexu, aby mohla žít klidněji a daleko od Hollywoodu nebo zájmu veřejnosti. Není prý žádným tajemstvím, že Sussex je útočištěm celebrit, ale zatímco Adele a Tom Cruise tam nezůstali dlouho, Cate Blanchett zde podle všeho našla nový domov. S manželem Andrewem Uptonem a jejich čtyřmi dětmi si pořídili historické panství jménem Highwell House, v němž kdysi bydlel Arthur Conan Doyle, tvůrce Sherlocka Holmese.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura (@blanchett_bullock_paulson)

Sídlo za pět milionů liber předtím chátralo víc než deset let a to se podepsalo na jeho stavu. Podle Sussexlive.co.uk bylo dokonce jmenováno jedním z nejstrašidelnějších opuštěných domů v Británii. Pak jej koupila Cate s rodinou a nechali panství kompletně zrekonstruovat. Cate a Andrew předtím vlastnili nemovitosti po celém světě, měli dům na pláži v Sydney i ostrovní útočiště na Vanuatu. Před dvěma lety se však všeho zbavili a ponechali si jen panství v Sussexu a věnují se klidnému rodinnému životu na venkově.

Zdroje informací:

Falcon.cz: Ulička přízraků

Wikipedia.org: Nightmare Alley

Stagemilk.com: Cate Blanchett Acting Advice

Sussexlive.co.uk: Cate Blanchett: The Hollywood superstar living off the grid in Crowborough

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články