Pekařův císař a Čertova nevěsta: Přehled nejlepších pohádek na Silvestra 2020

Pekařův císař a Čertova nevěsta: Přehled nejlepších pohádek na Silvestra 2020
Zdroj: Nova Cinema/koláž Lifee.cz
Čert ví proč: Jak zachránit království, kde se přestala cenit práce a poctivost.
Čertova nevěsta: Není radno žádat pekelníky o dítě.Císařův pekař: Historická veselohra s Janem Werichem.Král králů: Jak se stane z dělníka čekatel na trůn.
+ 1 fotka

Silvestr je tady. Do nového roku 2021 zbývají jen hodiny. A jelikož v současné situaci budou probíhat oslavy doma, neuškodí si čekání na večer zpříjemnit pohádkami. Které z nich bychom si neměli nechat ujít?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 12. 2020 08:35

Můžete se těšit na: Čert ví proč, Čertova nevěsta, Pekařův císař a Král králů. Která stanice je bude vysílat? A kdy se na ně budeme moci podívat? To vám prozradí náš přehled pohádek na Silvestra 2020.

Čert ví proč

Děj: V zemi Krále Dobromila se již nadále necení poctivá práce a slušnost. Naopak, peklo nabírá na síle. Bylinkářka Apolena má však vizi, že království zachrání spasitel, který si vezme za ženu princeznu Aničku. Lze ale věřit pomatené bylinkářce?

Zajímavost: Lucifera měl původně ztvárnit Bolek Polívka.

Kdy vysílají: 31.12. v 17:15 na ČT1

Čertova nevěsta

Děj: Netrpělivá královna prosí svatou Kryšpínu o miminko. Když se nic neděje, obrátí se na pekelné mocnosti. Dítě se pak záhy narodí, jenomže to má jeden háček. V den svých osmnáctých narozenin se musí stát nevěstou samotného vládce pekel.

Zajímavost: Čertova nevěsta vznikla na motivy pohádky Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil.

Kdy vysílají: 31.12. v 18:10 na Nova Cinema

Pekařův císař

Děj: Císař Rudolf II., pekař Matěj a Golem. Toto jsou hlavní postavy z historické veselohry režiséra Martina Friče. Rudolfa vladaření moc nezajímá, svůj čas raději věnuje alchymii, umění a ženám. Nejvíce touží po elixíru mládí a bájném Golemovi. Jeho nepozornosti využijí dvořané a spojí se s jeho bratrem Matyášem, který má zálusk na trůn. Díky shodě okolností se vlády ujme Rudolfův pekař Matěj, který mu je velmi podobný, akorát je o čtvrt století mladší. Podaří se mu vypořádat se s falešnými dvořany a ochránit tak císařovu pozici?

Zajímavost: Postavu maršála Rusworma měl původně hrát Jan Pivec.

Kdy vysílají: 31.12. ve 13:35 na Nova Cinema

Král králů

Děj: Tak trošku pohádková komedie s nezapomenutelným Jiřím Sovákem. Uprostřed pouště najde osamělý jezdec Lojza muže, který leží zchvácený ve stínu luxusního automobilu. Odveze ho do oázy, čímž mu zachrání život. Po dvou letech se stane z Lojzy Králů čekatel na trůn, kterého si budou všichni předcházet, neboť může zařídit nové zakázky.

Zajímavost: Jiří Sovák si během natáčení vyzkoušel i roli režiséra, a to v Káhiře.

Kdy vysílají: 31.12. ve 13:40 na TV Prima

Zdroje informací:

Česká televize: Čert ví proč

Nova Cinema: Čertova nevěsta, Císařův pekař

TV Prima: Král králů

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články