Sherlock Holmes: Robert Downey Jr. by bez manželky neměl roli a Jude Law si přepsal Watsona

Závěr zůstává otevřený pro další pokračování, když se Moriarty zmocní části Blackwoodových vynálezů.
Zdroj: Warner Bros
Než započalo natáčení, pozval režisér Ritchie všechny zúčastněné do své hospody The Punch Bowl v Londýně. Filmaři si museli někdy pěkně pohnout. Lidé si totiž stěžovali, že nemají kvůli jejich technice kde parkovat.Produkce filmu se ujala manželka Roberta Downeyho, Susan.Aby se ve filmu nevyskytly žádné chyby, konzultoval režisér vše se skupinou expertů na příběhy slavného detektiva.+ 5 fotek+ 6 fotek

Detektivka Sherlock Holmes je moderní verzí klasického románu spisovatele Arthura Conana Doylea. Do role věhlasného detektiva byl obsazen Robert Downey Jr. a věrného kolegu Watsona si zase zahrál “Mladý papež” Jude Law. Co zajímavého se událo během natáčení? A proč měl Law s Watsonem problém?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 06. 2020 16:00

Pro Sherlocka Holmese to je poslední výzva. Je třeba odhalit spiknutí obrovských rozměrů, které by mohlo zničit celou zemi. Přestože je pachatel již dopředu odhalen, je potřeba jej usvědčit pomocí mnohdy výstředních dedukčních schopností.

Na film se můžete podívat dnes ve 20:20 na Nově

Echo od manželky

Downey Jr. získal roli slavného detektiva díky své manželce. Ta totiž, jakožto filmová producentka, spolupracovala s Guyem Ritchiem na snímku RocknRolla, kde se právě dozvěděla, že Ritchie plánuje zfilmovat klasiku detektivního žánru. A už byla ruka v rukávě.

Bylo to trošku jinak

Velká Británie je známá tím, že veškerá auta jezdí na silnici vlevo. A totéž platilo i pro různé povozy v Holmesově době. Tvůrci filmu se tak dopustili úsměvné historické chyby.

Jediné lákadlo

Spousta herců, včetně Juda Lawa, prohlásila, že kdyby ve filmu nehrál Robert, tak by nabídku odmítli. Jednoduše považovali spolupráci s tímto hercem za prestižní a zajímavou. Jude Law měl ale ještě jednu podmínku. Chtěl z věrného detektivova přítele Watsona udělat průbojnějšího muže. Vadilo mu, že je neustále v Sherlockově stínu. “Připadal mi jako puťka. Musel to zkusit zahrát jinak,” zavzpomínal Law.

Knockout

Při natáčení bitky s dvoumetrovým hercem Robertem Mailletem musel Downey vidět před očima hvězdičky. Když ho totiž tento impozantní dlouhán praštil, zatmělo se Holmesovi před očima a omdlel. Když se probral, přesvědčoval ho štáb, aby se nechal odvézt do nemocnice na vyšetření. Downey ale odmítl a pokračoval v natáčení.

Improvizace

Přínos a poznámky herců byly pro film tak prospěšné, že se režisér Ritchie rozhodl přepsat scénář. Každé ráno se tak ještě pilovaly dialogy a přidával se děj. Díky tomu se tak z původního skriptu vypustilo mnoho linek a přidaly se nové.

Zahráli si to sami

Režisér chtěl, aby film působil živějším dojmem, což znamenalo, že do něj zařadil akční scény. Takže se opět sešla trojice Ritchie, Downey a Law, aby dali hlavy dohromady a něco vymysleli. Povedlo se, a zřejmě, aby si snědli to, co si nadrobili, provedli většinu kaskadérských kousků úplně sami.

Další zajímavosti z filmu a natáčení si přečtěte zde:

Zdroj textu: Nova, screenrant.com

Zdroj fotek: Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články