Smutek Hany Maciuchové: Sen o velké rodině a spoustě dětí se jí nikdy nesplnil

Zklamaná Hana Maciuchová: Toužila po spoustě dětí, zdraví jí však to nikdy nedovolilo
Zdroj: se souhlasem České televize
Dynastie Nováků: Všichni členové této železničářské rodiny drží pevně pohromadě. Přesto se musí potýkat s problémy, které do jejich osudů vnáší život.Hana Maciuchová si v seriálu Dynastie Nováků zahrála výpravčí Lídu KučerovouHerečka Karolina Slunéčková hrála v seriálu i přesto, že trpěla velkými bolestmi kvůli rakovině.Dynastie Nováků se v roce 1982 stala nejoblíbenějším televizním počinem. A své fanoušky má dodnes.+ 1 fotka+ 2 fotky

Seriál Dynastie Nováků nabídl v roce 1982 nebývalou plejádu těch nejlepších herců. Patřila mezi ně i již zesnulá Hana Maciuchová. Osudnou se jí stala rakovina. Málokdo tušil, jak je na tom. Herečka prožila poslední chvíle v úzkém kruhu rodiny.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 07. 2022 11:00

Dynastie Nováků: Železničářská rodina Nováků spolu prožívá radosti i strasti všedního života. Klanu vévodí patriarcha Maxmilián (Josef Kemr), který je bývalý strojvedoucí. “Jiný” je jen vnuk Pepa (Jaromír Hanzlík), jenž pracuje jako mistr v autoservisu. Tento malý přešlap se zdá být zažehnán vyznamenáním, které k padesátinám dostane Maxmiliánův syn Jan (Radoslav Brzobohatý). Pak se ale v noci stane něco, co mu pokazí nejkrásnější den jeho života. Na první díl seriálu Dynastie Nováků s názvem Narozeniny se můžete podívat dnes v 16:30 na ČT1.

Hana Maciuchová toužila po velké rodině

Herečku trápily zdravotní problémy prakticky celý život. V pětatřiceti letech se jí zhroutil svět. Kvůli složité operaci přišla Hana Maciuchová o možnost mít děti. A to s hercem Jiřím Adamírou plánovala opravdu velkou rodinu. Takový šok nemohl zůstat bez odezvy, okamžitě dostala vysoké horečky.

Jelikož se ale vždy dokázala poprat s nepřízní osudu, začala se věnovat opět práci, mladším sourozencům a jejich dětem. V lednu 2016 zasáhl herečku karcinom prsu, se kterým také neváhala bojovat. Inspirovala ji její maminka, jenž prodělala rakovinu a zcela se vyléčila. Kdyby snahu vzdala, zklamala by tím právě svou matku.

Zdravotní potíže Hany Maciuchové

Napotřetí herečku zasáhla rakovina slinivky, u které však nezabrala ani chemoterapie. V posledních letech jí dělal společnost a pomáhal lékař Karel Valdauf. „Hanička říkala - to jsou moje problémy! Nebudu s nimi nikoho obtěžovat, přenášet je na někoho jiného,” svěřil se minulý rok Blesku.

Krutou diagnózu se tak nedozvěděla herečka sama, ale společně s přítelem. O svém vážném zdravotním stavu věděla již od roku 2019. „Oznámili jí, že má karcinom, a následovaly chemoterapie a ozařování. Snášela bolesti, nechtěla opiáty, protože v té době hrála ještě v Divadle Ungelt. Muselo to být strašně těžké,” dodal Valdauf.

Poslední chvíle Hany Maciuchové

Když začala ztrácet sílu, odjela za rodinou do Olomouce. Tam se jí ujala sestra Sylvie. Ještě deset dní před smrtí brala telefony, nikdo z jejích kolegů tak netušil nic zlého. Poslední rozloučení proběhlo v úzkém rodinném kruhu. Hana Maciuchová zemřela 26. ledna 2021 ve věku 75 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Hana Maciuchová

Ceskatelevize.cz: Lidé - Hana Maciuchová

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články