Horečka sobotní noci: Herce legendárního muzikálu stíhaly samé tragédie

Horečka sobotní noci
Zdroj: Prima Max
Ve filmu si zahrála Travoltova matka Helen a sestra Ann. 
Kvůli sexuálním scénám a vulgární mluvě byl film sestříhán, aby na něj mohly děti v doprovodu rodičů. 
I Bee Gees si přišli na své. Jejich dvojalbum Horečka sobotní noci si koupilo 12 milionů lidí. Během natáčení zemřela Travoltova přítelkyně Diana. Produkce se tak na tři dny pozastavila.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Nejen herci hororů jsou pronásledováni tragickými osudy. Může se to stát i v tak nevinném žánru, jakým je muzikál o správně prožité sobotní noci. John Travolta se musel potýkat se zákeřnou nemocí, která sužovala jeho syna. Fran Drescher zase čelila rakovině i znásilnění. Potíže se nevyhnuly ani členům kapely Bee Gees, jejichž hudba provázela celý film.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 10. 2020 16:00

Také si myslíte, že v sobotu večer je nejlepší vyrazit na diskotéku? Tak v tom případě se můžete nechat inspirovat filmem Horečka sobotní noci, kterou dnes dává Prima Max, a to ve 20:00. Kolínská, košile s květinovým vzorem, široké nohavice a disko Bee Gees. Tony po šesti pracovních dnech netouží po ničem jiném. Je sobota, tak je potřeba se jít pobavit. Jenomže život není jenom samá zábava...

Kawasakiho syndrom

Travoltův syn Jett onemocněl Kawasakiho nemocí v pouhých dvou letech. Ta se projevuje horečkami, zánětem spojivek, zduřením uzlin a vyrážkami v oblasti hrudníku a třísel. Může však dojít i ke vzniku výdutí, jež ohrožují dítě na životě. Jeho maminka Kelly Preston později uvedla, že za synovu nemoc mohly zřejmě extrémně toxické čisticí prostředky na koberce.

Chlapec nakonec přežil, ale kvůli astmatu a alergiím se stal jejich domov z 90 % organickým. Jetta však trápil také autismus a časté záchvaty. Ten osudný dostal v 16 letech během dovolené na Bahamách. Kvůli silným křečím se uhodil do hlavy a ztratil vědomí. I přes veškerou snahu se ho nepodařilo přivést zpět k vědomí. Zemřel během převozu do nemocnice. Travolta synův stav dlouho tajil, jako člen scientologické církve musel autismus veřejně popírat, pro ně totiž neexistuje. Po půl roce od synovy smrti však změnil názor. “Ano, Jett byl autista,” řekl herec. “Jeho smrt byla pro mne nejhorším dnem v životě.” 

Znásilnění i rakovina

Ani budoucí chůva Fajn neměla v životě na růžích ustláno. V roce 1985 do jejich domu vnikli dva ozbrojení lupiči. Nespokojili se však jen s ukradeným majetkem. Prahli ještě po něčem mnohem horším. Fran a její kamarádku, která byla u nich na návštěvě, znásilnili přímo před jejím svázaným manželem. Tento hrůzný zážitek poznamenal herečku na celý život. Svěřit se byla schopná až po několika letech.

Další životní rána ji čekala v roce 2000, kdy zjistila, že má rakovinu dělohy. Jelikož si vždy přála mít rodinu, byla to pro ni ta nejhorší zpráva, jakou mohla dostat. Naštěstí však nezanevřela na okolní svět, ba naopak, začala o rakovině šířit osvětu.

Konec utrpení

Vážné zdravotní potíže se nevyhnuly ani zpěvákovi kapely Bee Gees, Robinu Gibbovi. Nejprve mu šlo o život v šedesátých letech, kdy jen jako zázrakem přežil železniční nehodu. Když mu našli zhoubný nádor na tlustém střevě a játrech, začalo mu několikaměsíční trápení.

Operace sice byla úspěšná, ale v polovině dubna 2012 upadl do kómatu, ze kterého se ale po dvanácti dnech probral. Zdálo se, že se začíná pomalu uzdravovat, avšak o měsíc později zemřel, a to ve věku 62 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: John Travolta, Fran Drescher, Robin Gibb

TV Prima: Horečka sobotní noci

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články