Bouřlivý život Baby z Hříšného tance: Jennifer Grey má za sebou nechtěná těhotenství i sexuální napadení

Baby z Hříšného tance: Jennifer Grey vyrůstala mezi smetánkou, v divokém mládí šla několikrát na potrat
Zdroj: se souhlasem Paramount Network
Hříšný tanec: Ona byla mladá a naivní, on životem zkoušený muž z jiné společenské vrstvy. Přesto k sobě najdou cestu...Film Hříšný tanec měl velmi nízký rozpočet. Počítalo se, že půjde rovnou do videopůjčoven. Dvojitá pirueta byla obtížná i pro Patricka Swayzeho. Opakoval ji 25krát.
Hlavní ženskou roli v romantickém filmu Hříšný tanec měla původně ztvárnit Sarah Jessica Parker.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Jennifer Grey alias Frances Houseman z notoricky známého filmu Hříšný tanec není potřeba dlouze představovat. Než se stala slavnou, prožila si pěkně rušné dospívání. Nechyběly divoké párty, pohlavní nemoci a potraty. Jaký byl divoký život Jennifer Grey?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 01. 2023 11:00

Hříšný tanec: Frances Hoseman alias Baby (Jennifer Grey) tráví léto s rodiči v hotelu pro bohaté. Tam se seznámí s instruktorem tance Johnym Castlem (Patrick Swayze), který ji naučí tanci, jenž je mnohými hosty považován za hříšný. Když se jednoho dne Johnny dozví, že je jeho partnerka Penny těhotná a nemůže vystoupit, požádá o pomoc Baby. Během následujících hodin plných intenzivního tréninku se sblíží natolik, že se do sebe zamilují. Obstojí však jejich vztah v nepřejícím a konzervativním prostředí? Na romantickou klasiku Hříšný tanec se můžete podívat dnes ve 20:00 na Paramount Network.

Mládí Jennifer Grey

Je to snad největší hollywoodské klišé - mladý herec, nebo herečka, přijede do Los Angeles s maximálně dvaceti dolary v kapse. Pokud je dítě štěstěny, začnou se mu díky hraní hrnout peníze a stane se slavným a bohatým. Jennifer Grey to ale měla trošku jinak, narodila se totiž do jedné z nejznámějších losangeleských rodin. Její matka Jo Wilder byla zpěvačka a herečka, která se vzdala kariéry kvůli dětem. Otec Joel Grey získal Oscara za film Kabaret (1972). Jennifer se mohla prakticky odmala pohybovat mezi hollywoodskou smetánkou. Nepotřebovala se tam teprve dostat.

Díky přístupu do nejexkluzivnějších barů se mohla kamarádit s Madonnou, Johnnym Deppem či Andym Warholem. Přestože tehdy ještě nedokončila ani střední školu, dělala si už v šestnácti prakticky jen to co chtěla. Jeden večírek střídal druhý, domů se šlo vždy až za svítání.

Divoký život Jennifer Grey

Bezstarostný život s leckdy uvolněnou morálkou přinesl herečce hned několik sexuálně přenosných nemocí. To ale nebylo zdaleka vše. Jako puberťačka dítě nechtěla a chránit se zapomínala. Podstoupila vícero potratů. Naštěstí ji to zdravotně nepoznamenalo. S hercem Clarkem Greggem, se kterým se rozešla v roce 2020, má jednadvacetiletou dceru.

Tématem potratů se ostatně zabývá i Hříšný tanec. Johnnova taneční partnerka Penny podstoupí potrat, který však provede naprostý amatér. Pak musí čelit vážným zdravotním problémům. Není divu, že mnoho filmových studií zprvu váhalo, zda se do projektu pustí. Trháky se obyčejně takovými tématy nezabývají. Mají spíše plytké téma. O otevřené ženské sexualitě ani nemluvě...

Sexuální napadení Jennifer Grey

Když jí bylo pouhých 14 let, napadl ji správce budovy, ve které žila se svými rodiči. V tu chvíli raději zavřela oči a představovala si, že je někde úplně jinde. Muž jí tiskl ruce k bokům, aby se nemohla hýbat, a zezadu se na ni tlačil, přičemž jí olizoval krk. Když se jí podařilo osvobodit, běžela za svým otcem. Ten jen pokrčil rameny a zeptal se jí, co čekala... Později častokrát přemýšlela, zda se něčím neprovinila, že ji vždy zklamou ti nejbližší lidé.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jennifer Grey

English.elpais.com: How 'Dirty Dancing' Jennifer Grey survived her wild youth

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články