Komedie Bláznivá škola: Film je věnován jednomu z herců, který zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu

Bláznivá komedie o idealistickém pedagogovi, který začne učit na střední škole tak drsné, že má svůj vlastní hřbitov.
Zdroj: TV Nova
Bláznivá komedie o idealistickém pedagogovi, který začne učit na střední škole tak drsné, že má svůj vlastní hřbitov.Mistr filmové parodie David Zuzker si tentokrát vzal na mušku snímky ze školního prostředí jako jsou Nebezpečné myšlenky, pomáda a dokonce i klasická Džungle před tabulí. Richard C. Clark je středoškolský profesor plný mladičkých ideálů a touhy "učit". Nechá se proto přeložit na problémový ústav, kde profesorům nejde o to, aby mladé lidi vzdělávali, ale o to., aby ve zdraví přežili výuku.+ 4 fotky+ 5 fotek

Máte rádi parodie na filmy ze školního prostředí? Pak se podívejte na bláznivý snímek, který zkombinuje filmy jako Nebezpečné myšlenky, Pomáda a Džungle před tabulí do jedinečné parodie Davida Zuckera.

Petra Járková
Petra Járková 29. 04. 2020 16:00

Středoškolský profesor Clark je plný ideálů a touhy stát se skvělým učitelem, který svou výukou zaujme. Nechá se tedy zaměstnat v problematické škole, kde se učitelé snaží především přežít. Učení je až na druhém místě. Naštěstí narazí na krásnou Victorii, která to má nastavené stejně. Sblíží se nejen pracovně, ale i soukromě.

Otravný hmyz

Ostatní kolegové a hlavně ředitelka však Clarka nesnáší a škodí mu. Stejně tak i studenti, kteří mu dělají naschvály a považují ho za otravný hmyz. Clarkovi nezbývá nic jiného, než si i přes odpor drsné ředitelky Doyleové získat jejích uznání.

Klasická idea

Námět parodie vychází, jako tisíc dalších podobných snímků, z klasické situace, kdy se idealistický učitel rozhodne spasit studenty v chudinské čtvrti a vzbudit v nich zájem o studium.

Vlastní hřbitov

Marion Barry High je tak strašná a drsná škola, že má dokonce svůj hřbitov. Mládež je nevychovaná, drzá a násilnická. Idealistický profesor však věří v její změnu a jde si tvrdě za svým.

Pocta Lexiemu Bighamovi

Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starosti obsazení.

První velká role

Poprvé zde můžete v hlavní roli vidět komika Jona Lovitze a po dlouhé době i jako sadistickou ředitelku herečku Louisu Fletcherovou, která si stejně nepříjemnou a zlou ženu zahrála v oscarovém filmu Přelet nad kukaččím hnízdem.

NA SNÍMKY Z FILMU BLÁZNIVÁ ŠKOLA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM BLÁZNIVÁ ŠKOLA SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 22 HODIN NA NOVA CINEMA.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články