Minisérie Iveta: Mladá Bartošová, Sepéši a Habera baví diváky, chybí jim víc socialismu

Minisérie Iveta: Mladá Bartošová, Sepéši a Habera baví diváky, chybí jim víc socialismu
Zdroj: se souhlasem Voyo
Iveta: Iveta Bartošová (Anna Fialová) se chce stát slavnou. Touží prorazit v hudební branži a zpívat s Karlem Gottem.Minisérie Iveta zachytává i dětství Ivety Bartošové ve Frenštátu pod Radhoštěm.Iveta Bartošová začíná zpívat ve školním sboru se sestrou Ivanou......opravdový průlom ale nastane až ve dvojici s Petrem Sepéšim a s hitem Knoflíky lásky.+ 5 fotek+ 6 fotek

Iveta Bartošová je legendární česká zpěvačka, jejíž život připomínal horskou dráhu. Na začátku ale byla obyčejná dívka, která toužila zpívat s Karlem Gottem. A právě tuto Bartošové cestu za slávou mapuje minisérie s přímočarým názvem Iveta. Jak se povedl očekávaný projekt, který je k vidění na Voyo?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 08. 05. 2022 15:00

Iveta: Mladá dívka z Frenštátu pod Radhoštěm touží po slávě a jejím největším snem je zpívat s Karlem Gottem. Jak se k tomu postaví její rodiče? A jak to vlastně dopadne s touto ambiciózní dívkou, která se jmenuje Iveta Bartošová (Anna Fialová)? Na to se můžete podívat v třídílné minisérii Iveta na Voyo.

Iveta Bartošová v podání Anny Fialové

Legendární duo Iveta Bartošová a Petr Sepéši se vrací v podání Anny Fialové a Vojtěcha Vodochodského v třídílné minisérii Iveta, kterou podle vlastního scénáře natočil Michal Samir. Herecké obsazení je výtečné a seriál je stylizován v souladu s dobou, ve které se odehrává. Co si o tom všem ale myslí diváci?

Představuje sice přísně vedenou, poslušnou, ale ambiciózní, zároveň unylou, ale přitom vzteklou dívenku, která zpívá mimo můj toleranční okruh, strašně chce do Prahy a do Lucerny a do televize. Vystřihla ji fantasticky," pochvaluje Annu Fialovou na filmovém webu ČSFD.cz uživatelka s přezdívkou marhoul.

Herci jsou asi nejchválenější složkou minisérie, byť se třeba již zmiňovaná Fialová na Ivetu Bartošovou nepodobá a lépe dopadlo spojení Vodochodský-Sepéši. Za zmínku stojí také dvojice Alena Mihulová a Miroslav Hanuš, kteří se zhostili rolí Bartošové rodičů. Podle diváků jsou excelentní.

Reakce diváků na minisérii Iveta

Protože se projekt odehrává za socialismu, bylo zajímavé sledovat, jak se tvůrcům povede dobová stylizace. „První díl je pro mne zklamáním - krom hadrů a dvou aut tady není z té doby vůbec nic, natož socialistická atmosféra (soudružko tady zazní jen jednou). Těžko jinak poznat, v jaké době se to odehrává. Díky minimu exteriérů to působí i dost lacině," stěžuje si mira007. A dodává, že zde chybí alespoň nástin toho, jak se dělala kariéra za socialismu.

Přes to všechno dávají diváci Ivetě po první části opatrně palec nahoru. Nevadí jim kýč a patos, který k této době patří. A považují to za povinnost pro fanoušky Ivety Bartošové. „Myslím, že je to důstojně natočený první díl. Kritikové zmínili, že chybí reflexe komunistického režimu. Pravda, ta tady opravdu není. Ale je to komerční projekt, kde se lidé dojmou nad mladým Sepéšim, Haberou, Bartošovou a řízkama v kulturáku roku 1983," uzavírá Fifer.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články