Tajemství natáčení Pretty Woman: Julii Roberts přinutili k smíchu neobvyklým způsobem

Celý film se natáčel v Los Angeles.
Zdroj: se souhlasem FTV Prima
Pretty Woman: Když se bohatý Edward Lewis seznámí s ráznou prostitutkou Vivian, čeká ho poměrně těžký úkol. Musí z ní udělat dámu. Podaří se mu to?O roli Vivian se ucházela i Laura Dern a Sarah Jessica Parker.Pretty Woman měla původně být temným dramatem. Julia Roberts se díky režisérově ženě, která pracovala na klinice pro lidi v nouzi, seznámila se skutečnými prostitutkami. Od nich čerpala inspiraci pro roli Vivian. + 2 fotky+ 3 fotky

Film Pretty Woman patří mezi moderní klasiku, to nelze popřít. Věděli jste ale, že příběh měl původně skončit úplně jinak, a hlavně ne v duchu romantické komedie? A líbilo by se vám to i bez Julie Roberts? Ta totiž měla namále.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 07. 2021 11:00

Děj filmu Pretty Woman: Úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další velký obchod. Po večírku však zabloudí. Na cestu se zeptá prostitutky Vivian a tím začíná příběh nejen na jednu noc. Edward je totiž tak okouzlen její bezprostředností, že jí zaplatí celý týden. Aby ho ale mohla doprovázet, bude potřeba z Vivian udělat dámu... Na romantickou komedii Pretty Woman z roku 1990 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Pretty Woman bez happy endu

Původní scénář Pretty Woman nepočítal se žádným happy endem. Mělo dojít i na smrtVivianina kamarádka Kit by se předávkovala. To nejhorší mělo ale přijít na konec. Richard Gere by Julii Roberts vysadil tam, kde ji našel a na rozloučenou by po ní jen hodil peníze za její služby. Do produkce se ale vložili šéfové studia Walt Disney, a nakonec se z filmu stala neškodná moderní pohádka, která dokáže dodnes zaujmout davy romantiky chtivých diváků.

Julia Roberts se o roli prostitutky ucházela dvakrát

O roli lehké děvy Vivian se ucházela spousta hereček. Zvítězila však Julia Roberts. Ovšem jen na velmi krátkou dobu. A opět za to mohlo vedení studia Disney. Nelíbilo se mu, že je prakticky bezejmenná. Nová tvář, která za sebou ještě nic nemá. A tak došlo na nový kasting, který ale opět vyhrála Julia Roberts...

Smích Julie Roberts

Spousta diváků si Vivian zamilovala kvůli jejímu snadno rozpoznatelnému smíchu. S tím ale měla herečka trošku problém. Ne, že by se nedokázala na povel zasmát, ale když došlo na scénu, kdy sleduje sitcom I Love Lucy, musela se smát v jednom kuse. Vše nakonec vyřešil režisér Garry Marshall. Schoval se za kamery a celou dobu lechtal Julii na nohách.

Pořádné překvapení

Že na place panovala veselá atmosféra, dosvědčuje i jedna historka z natáčení. Během slavné scény s vanou, v níž si Vivian prozpěvuje své oblíbené songy s walkmanem na uších, se v jednom okamžiku celá ponoří do vody, aby pak následně přijala Edwardovu nabídku na delší pobyt. V průběhu natáčení se však štáb i Richard Gere rozhodli, že než se Julia vynoří, schovají se. Dodnes je to k vidění Youtube mezi nepovedenými scénami z filmu.

Zdroje informací:

Nova Cinema: Pretty Woman

Collider.com: Suprising Behind-the-Scenes Facts about Pretty Woman

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články