Odložené případy: Epizoda Osamělá srdce se inspirovala dvojicí šílených vrahů

Odložené případy
Zdroj: TV Nova
Seriál Odložené případy sleduje vyšetřovatelku Lilly Rush, která se specializuje na zločiny, jenž nebyly nikdy vyřešeny. 
Představitelka hlavní role, herečka Kathryn Morris, si v minulosti vyzkoušela modeling i odvážnější fotky.
Budova, ve které sídlí seriálová policie, se ve skutečnosti nenachází ve Filadelfii, ale v Los Angeles.
Všechny písně, jež v seriálu zazní, se vážou k roku, ze kterého pochází nevyřešený případ.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Výhoda kriminálních seriálů spočívá v tom, že se mohou inspirovat skutečnými událostmi. A této možnosti využili i tvůrci Odložených případů. V epizodě s názvem Osamělá srdce se zaměřili na příběh dvojice zločinců, kteří se orientovali na osamělé a nešťastné ženy. Primárně toužili po lupu, ale mnohdy neváhali své oběti i usmrtit.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 10. 2020 13:00

Máte rádi krimi se zdánlivě neřešitelnými zločiny? Pokud ano, podívejte se dnes odpoledne na TV Nova, která vysílá seriál Odložené případy. Policistka Lilly Rush vyšetřuje ve Filadelfii kauzy, které jsou označené jako nedořešené či neobjasněné. Všechny tyto vraždy končí ve složce s názvem Odložené případy.

Černokněžník a baculatá omývačka mrtvol

Byla to dvojice k pohledání. Raymond Martinez Fernandez se narodil 17. 12 1914. Nejprve pracoval na farmě svého strýce ve Španělsku. Ve dvaceti se oženil a zplodil čtyři děti, o které přestal mít záhy zájem. A tak jednoduše odešel.

Po druhé světové válce se rozhodl zkusit štěstí v Americe. Jenomže na lodi, která jej vezla vstříc lepším zítřkům, mu spadl na hlavu ocelový poklop a těžce jej zranil. A možná právě tato nehoda v něm probudila nebezpečné choutky. Po propuštění z nemocnice ukradl nějaké oblečení, za což si poseděl v chládku. Tam jej jeho spoluvězeň zasvětil do černé magie a voodoo. Prý díky tomu získal nad všemi ženami moc.

Martha Beck přišla na svět v květnu roku 1920 v Miltonu na Floridě. Odmala trpěla nadváhou, prý za to mohly problémy se žlázami. Kvůli tomu předčasně vyspěla. Když jednoho dne podala na svého bratra žalobu za znásilnění, její matka jí uštědřila pořádný výprask, čímž ji prakticky vypudila z domu. Po škole se chtěla věnovat ošetřovatelství, kvůli obezitě ale nemohla najít práci. Nakonec skončila jako omývačka ženských těl v márnici. Během války pracovala jako armádní zdravotní sestra. Když otěhotněla, chtěla se vrátit domů, rodina to ovšem odmítla.

Osamělá srdce

Aby své příbuzné získala na svou stranu, vymyslela si příběh o válečném hrdinovi, který bohužel zahynul v Tichomoří. Její “ztrátu” dokonce popsal i místní plátek. Další dítě zplodila s řidičem autobusu, jenž poté, co ztratil práci, začal utíkat do světa romantiky. Kupoval si časopisy s tématikou červené knihovny a sledoval stejně zaměřené filmy. Marthě došla po chvíli trpělivost a odepsala na Fernandezův inzerát s titulkem “Osamělá srdce”.

Svatbu začali plánovat prakticky ihned po prvním setkání. Fernandez byl zcela upřímný a řekl Marthě o svých plánech. Ta nadšeně souhlasila a poslala své děti do Armády spásy, aby “nepřekážely”. Ze svatby ale nakonec sešlo a Martha se začala vydávat za jeho sestru. Jejich vražedné tažení, zaměřené na vdovy, mohlo začít.

Bez slitování

Celkem jim bylo přičteno až 17 zabití. Mezi jejich oběti patřila i Janet Fey. Fernandez k ní dokonce pojal jakousi náklonnost. Když je ale Martha našla v posteli, začala ženu mlátit kladivem do hlavy. Klec spadla s vraždou Deplhine Downing. Fernandez ji nadopoval léky na spaní a její dceru, která začala plakat, začal dusit. V té chvíli mu došlo, že když se Delphine probudí, bude jí hned jasné, že je vrah. Raději ji proto zastřelil. Během toho se z bezvědomí probudila její dcera. Jeho už tak pocuchané nervy to nevydržely a holčičku utopil ve vaně.

Přiznali se, ale...

Díky všímavým sousedům, kteří nahlásili zmizení, si policisté pro vrahy přišli přímo do domu Downingové. Ač se oba rychle přiznali, popírali, že by měli na svědomí až 17 obětí. Policisté jim prokázali jen vraždu Janet Fey, za kterou byli odsouzeni k trestu smrti. Ostatní zločiny dokázali umně skrýt.

Martha ještě nezapomněla v posledních chvílích svého života poslat novinářům dopis, ve kterém je vyzývala, aby si laskavě nedělali legraci z jejího vzhledu. Jako by vůbec neregistrovala, že brzy zemře. Jejich životy skončily 8. března 1951.

Zdroje informací:

Wikipedia org: Raymond Fernandez a Martha Beck

TV Nova: Odložené případy

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články