Poslední propadne peklu: Vážné zranění dětské hvězdy Michaely Kudláčkové přineslo Ivanu Vyskočilovi perné chvilky

Poslední propadne peklu: Vážné zranění dětské hvězdy Michaely Kudláčkové přineslo Ivanu Vyskočilovi perné chvilky
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký, CC BY-SA 4.0

Natáčení historického dramatu Poslední propadne peklu, které dnes vysílá CSFilm, se neslo ve znamení vážného zranění tehdy třináctileté Michaely Kudláčkové. Celý projekt se kvůli tomu ocitl v ohrožení. A z Ivana Vyskočila se tak trochu stal dívčin osobní sluha.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 06. 2021 11:00

Děj filmu Poslední propadne peklu: Je rok 1611 a pasovští vojáci ustupují vojsku uherského krále. Mezi uprchlíky začne kolovat tajemná a kouzelná lahvička, která dokáže svému majiteli splnit jakékoli přání. Má však být jen jedno a magický předmět se pak musí prodat dalšímu zájemci. Ale jen za poloviční cenu...  Na historické drama Poslední propadne peklu z roku 1982 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Z dětské hvězdy kartářkou

Michaela Kudláčková se po základní škole přihlásila na konzervatoř. Přestože přijímací zkoušky úspěšně složila, nebyla přijata. Nevyšel ani druhý pokus. Nakonec se tak raději zaměřila na sociálněprávní obor. Vystřídala nejedno zaměstnání. Živila se jako novinářka, řidička taxíku, barmanka, výtvarnice a sociální pracovnice.

Byla dvakrát vdaná a má čtyři dcery. Věnuje se novinářské profesi a vydala také knihy Jak se modlí čarodějky a Neslibujte Pannám hady, která pojednává o výchově dětí dle jejich znamení. To se také pojí s její další činností - výkladem karet. V tomto oboru je prý velmi vyhledávanou osobou.

Vážné zranění Michaely Kudláčkové

Při jedné scéně zlomil kaskadér Michaele nohu v bérci. Šlo o velmi bolestivé zranění, které si vyžádalo až půlroční sádru. „Navíc mi to špatně srostlo," svěřila se Kudláčková. „Maminka mi tak nechala nohu znovu zlomit. Tehdy jsem ji nenáviděla, dnes to ale vidím úplně jinak.

Filmařům to každopádně připravilo mnoho perných chvilek. Celý projekt byl totiž v ohrožení. Bez hlavní hvězdy by nebylo možné pokračovat dál. Natáčecí plán se tak musel od základů překopat. „Nejprve se musely natáčet scény, kde nebyla moje noha vidět, a když už ano, tak se musela zamaskovat," dodala bývalá dětská hvězda.

Ivan Vyskočil byl vždy po ruce

V té době mě Ivan Vyskočil všude nosil na zádech, dokonce i na záchod," vzpomínala po letech Michaela Kudláčková.

Míša měla na sobě takový postroj, já ji vždy zezadu nadnášel, aby to vypadalo, že chodí sama," vysvětlil Ivan Vyskočil, jak to fungovalo před kamerami. Zpočátku prý měli trochu strach, ale nakonec to vyšlo a ve filmu nelze poznat, co se mladé herečce stalo.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Michaela Kudláčková

CSFilm: Poslední propadne peklu

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články