Pátá série Koruny: Princezna Diana se mstí Charlesovi za nevěru a vynese ikonické černé šaty

Seriál Koruna: V páté sérii Charles podvádí Dianu, ta vynese legendární revenge dress
Zdroj: se souhlasem Netflix
Pátá série seriálu Koruna z dilny Netlixu přinese několik nových hereckých přírůstků - prince Charlese si zahrál Dominic West, v roli princezny Diany uvidíme Elizabeth Debicki.V seriálu se objeví i slavné "šaty pomsty", které Diana oblékla v den, kdy Charles přiznal světu, že byl své manželce nevěrný. Takto v replice šatů vypadá v seriálu Elizabeth Debicki.Camillu Parker Bowles, která se v minulosti dočkala nelichotivých přezdívek typu radioaktivní milenka, babochlap a rotvajler, ztvárnila Olivia Williams.+ 4 fotky+ 5 fotek

Na Netflix přišla dlouho očekávaná pátá série úspěšného seriálu Koruna, který se věnuje britské královské rodině. Děj vstupuje do bouřlivých devadesátých let. Princeznu Dianu v podání francouzské herečky Elizabeth Debicki čekají problémy v manželství s princem Charlesem a nad monarchií se začínají stahovat mračna.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 11. 2022 11:00

Pátá řada Koruny by měla být předposlední, tudíž můžeme očekávat, že aktuální herecké obsazení bude již konečné. Deset epizod nových epizod se odehrává v devadesátých letech.

Alžběta II. a princezna Diana v seriálu Koruna

Většina fanoušků seriálu Koruna je zvědavá hlavně na dvě postavy - nedávno zesnulou královnu Alžbětu II. a všemi oblíbenou princeznu Dianu. V roli britské panovnice se objeví Imelda Staunton. Toto jméno bude určitě povědomé fanouškům Harryho Pottera. Ztvárnila totiž postavu proradné profesorky obrany proti černé magii Dolores Umbridge.

Princeznu Dianu si zahrála herečka Elizabeth Debicki, kterou jsme mohli vidět ve filmu Velký Gatsby (2013) a v trilogii Strážci Galaxie. Zajímavé je, že než ji nabídli tuto roli, seriál prý nikdy neviděla. Dokonce si myslela, že jde o dokument. Natáčení páté a šesté série Koruny jí dalo zabrat. Přece jenom se příběh dotýká rozchodu s Charlesem a Dianiny smrtelné nehody.

Havárie princezny Diany

Když už jsme naťukli šestou sérii, která se momentálně natáčí, právě v ní dojde na tragickou havárii princezny Diany, ke která se stala 31. srpna 1997. Dle slov herce Dominica Westa, který hraje prince Charlese, nebral nikdo natáčení smrti princezny Diany na lehkou váhu. Pátá a šestá sezóna jsou prý kvůli těmto událostem mimořádně náročné. Samotná havárie nakonec nebude ukázaná přímo, tvůrci ji z úcty k princezně Dianě jen naznačí.

Jsou tam opravdu tragické scény. Třeba když musíte sdělit tuto zprávu svým synům," říká West pro magazín EW a myslí tím děti Charlese a Diany, mladé prince Williama a Harryho. „Mám dva kluky v tomto věku. Je hrozně těžké vzít na sebe odpovědnost a dát to do pořádku. Myslím, že to všichni bereme docela vážně," dodává herec.

Devadesátá léta v britské královské rodině

Pátá série seriálu Koruna se odehrává v turbulentních devadesátých letech. Toto období bylo těžké i pro Alžbětu II. Princ Andrew se rozešel se Sarah Ferguson, princezna Anna se zase rozvedla s Markem Phillipsem. V neposlední řadě se odloučila i Diana s Charlesem. Na Windsoru navíc vypukl požár. Královna musela zaplatit daň z příjmů a otevřít Buckinghamský palác veřejnosti.

Dojde také na legendární interview, ve kterém se princezny Diany ptají na Charlesovu utajovanou známost Camillu. „V našem manželství jsme tři, takže je tam trochu přelidněno," řekla tehdy Diana. V páté sezoně Koruny se objeví i její slavné tzv. revenge dress, což jsou černé šaty s odhalenými rameny, které vynesla v den, kdy se Charles veřejně přiznal národu k nevěře. Místo toho, aby se ukryla před světem, Diana právě naopak svět okouzlila svým outfitem a dala najevo, co si myslí o Charlesovi...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: The Crown (season 5)

Vogue.cz: Vše, co potřebujete vědět o páté řadě seriálu The Crown

Ew.com: The Crown’s Elizabeth Debicki says Diana’s final days are being handled with sensitivity

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články