Prima Cool slaví 13. narozeniny: Vstupuje domov Simpsonových, Partičky a Ramba do puberty?

Prima Cool slaví 13. narozeniny: Vstupuje domov Simpsonových, Partičky a Ramba do puberty?
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Legendární britský sitcom Ajťáci o svérázném živočišném druhu žijícím pouze ve svitu monitorů.Teorie velkého třesku se sice z původně nerdovského seriálu stala víc vztahovým sitcomem, ale na popularitě jí to neubralo.Další kultovní seroš, který se zabydlel v programu Prima Cool, jsou Živí mrtví.Také antologie příběhů American Horror Story se na Prima Cool dobře zavedla. Snímek pochází ze šesté sezony s děsivou Kathy Bates.+ 6 fotek+ 7 fotek

Prima Cool, jeden z prvních tematických kanálů v České republice, začala vysílat 1. dubna 2009. Mezi její vlajkové lodě patří Simpsonovi nebo Teorie velkého třesku, ale rovněž přišla s neotřelým přístupem k divákům a svéráznými upoutávkami na pořady.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 01. 04. 2022 08:30

Přehled seriálů, které se na Prima Cool objevily, je vskutku impozantní. Od klasiky jako Akta X, Simpsonovi a Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka přes Futuramu, Studio 30 Rock, Jmenuju se Earl až po Xenu, Živé mrtvé a Zákon gangu. Jak se vůbec k sobě hodí takový mix, okořeněný navíc půlnočními horory a akčními filmy? Když zacílíte na diváky odchované internetem a videokazetami, asi není nic nemožné.

Prima Cool a Rambo s Predátorem

Už třináct let se diváci s Prima COOL modlí, čůrají a chodí spát…" Tato věta z materiálů pro novináře asi nejlépe vystihuje ducha stanice. S ničím se moc nemaže a dělá si legraci i ze seriálů a filmů, které vysílá.

Ať už jde o klasiky jako Predátor, Rambo, Smrtonosná past nebo Americký ninja, upoutávky byly sestříhány tak, aby i z těch "smrtelně" vážných příběhů vydolovaly humor, který podtrhoval svérázný komentář a výběr hudebního podkresu. A co je nejdůležitější, nijak to neuráželo původní filmy a seriály a ani jejich fanoušky, kteří jsou pro Primu Cool hodně důležití.

13. narozeniny Prima Cool

Není bez zajímavosti, že Prima Cool se od začátku profilovala jako televize pro diváka staršího 13 let. A teď v pátek 1. dubna sama slaví 13. narozeniny. Večer uvede nahláškovanou českou komedii Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021), která sice nezakryje inspiraci zahraničními vzory, ale výsledek je neméně zábavný a svěží.

A k tomu si nadělila nový pořad Mezi COOLky, který by měl být skečovou show bez cenzury a korektnosti. Stojí za tím satirická skupina s názvem Mezi*Půlky. Taková "puberta" stanice Prima Cool nemusí být špatná.

Prima Cool

Wikipedia.org: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články