Nelidská zrůda Ratchedová: Zajímavosti o temném seriálovém hitu podle Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem

Nelidská zrůda Ratchedová: Zajímavosti o temném seriálovém hitu podle Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem
Zdroj: Netflix
Seriál Ratchedová se zabývá stejnojmennou sestrou známou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Snaží se vysvětlit, jak může za dokonalým zevnějškem postupně vyrůst zlo.Charlie Carver, který ztvárnil popáleninami poznačeného Hucka, se nechal inspirovat filmem Sloní muž.Finn Wittrock si během natáčení vytvořil playlist z hard rockové a vážné hudby, který ho vždy dostal do správné nálady, jež mu umožňovala věrohodně ztvárnit sériového vraha Edmunda Tollesona.Sarah Paulson a Cynthia Nixon jsou kamarádkami i v reálném životě. + 2 fotky+ 3 fotky

Netflix vypustil minulý rok do éteru první sezonu seriálu Ratchedová, za jehož vznikem stojí tvůrci velmi úspěšné hororové antologie American Horror Story, kterou jsme mohli sledovat na stanici Prima Cool. A to je zárukou neobyčejné podívané.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 02. 2021 16:00

Děj seriálu sleduje život legendární sestry Mildred Ratchedové z oscarového filmu Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem. Ta v roce 1947 nastupuje do kalifornské psychiatrické léčebny, kde se lékaři, častokrát nelidskými způsoby, pokoušejí léčit vše, co není na tuto dobu normální. Ač na první pohled vypadá Ratchedová upraveně a dokonale, pod tím vším se ukrývá monstrum.

Problém s ústřicemi

Sarah Paulson, představitelka sestry Ratchedové, přiznala, že nesnáší ústřice. Jenomže tito živočichové se stali součástí klíčové scény s její seriálovou milenkou Gwendolyn Briggs, kterou si zahrála hvězda Sexu ve městě Cynthia Nixon. Obě ženy se totiž rozhodnou navštívit ústřicovou restauraci. Jak to dopadlo?

Sarah Paulson si nakonec pochutnávala na nakrájených houbách, které svým vzhledem připomínaly ústřice. Cynthia do toho šla ale naplno. „Tuto scénu jsme natáčely celý den a jí vůbec nevadilo, že se pořád láduje těmi teplými, a hlavně nechutnými ústřicemi. Házela je do sebe, jako by to bylo naposledy v jejím životě,” prozradila Paulson.

Oblíbená opice

Herečce Sharon Stone, která si střihla roli excentrické dědičky Lenore Osgood, dělal na place společnost opičák Pablo, jehož jsme mohli vidět v Pirátech z Karibiku. „Byl neskutečně inteligentní,” zavzpomínala Stone. „Byl schopný vycítit a porozumět pocitům i myšlenkám. Jednoduše řečeno, patřil mezi skutečné herce.”

Inspirace pro sériového vraha

V každé správné psychiatrické léčebně nesmí chybět sériový vrah. Tato role připadla herci Finnu Wittrockovi alias Edmundu Tollesonovi. Aby se dostal do správné nálady, vytvořil si playlist ze skladeb známé industriálně rockové kapely Nine Inch Nails a génia vážné hudby Beethovena. „To mne vždy dostalo na takzvané ‚temné území’, v němž jsem byl schopný ze sebe udělat zcela jiného člověka,” řekl Wittrock.

Střelec na útěku

Na place se může stát doslova cokoli. Třeba vám začne po ulici pobíhat střelec, kterého honí policisté. „Natáčeli jsme zrovna v centru Los Angeles,” řekla pro magazín Vogue.cz Cynthia Nixon. „Na několik hodin jsme tak zůstali zavřeni v restauraci. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.” 

„Naše kostymérka Sarah nám rychle namíchala několik drinků na uklidnění. Vždy, když se pak dívám na tu scénu, zdá se mi, že jsem opilá. Díkybohu v té době nebyl žádný koronavirus, mohli jsme tak celou situaci přečkat mezi přáteli, bez roušek a s dobrým pitím v ruce,” dodala Paulson, která si roli ikonické sestry brzy zopakuje v druhé sezoně seriálu Ratchedová.

Zdroje informací:

Netflix: Ratched

Cosmopolitan.com: 9 things you didn’t know about Netflix’s Ratched and the cast

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články