Samuel L. Jackson: Hvězdu Pulp Fiction zbavila koktání jedna z nejvulgárnějších nadávek

Samuel L. Jackson: Hvězdu Pulp Fiction zbavila koktání jedna z nejvulgárnějších nadávek
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Pulp Fiction: Historky z podsvětí patří mezi kultovní filmy 90. let a na některé scény nebo postavy odkazují tvůrci dodnes.Film Pulp Fiction: Historky z podsvětí se prý stal velmi oblíbeným v amerických ghettech, kde rezonoval hlavně ikonický Jules v podání Samuela L. Jacksona.Uma Thurman nebyla režisérovou první volbou, Quentin Tarantino měl původně zájem o Michele Pfeiffer.Ani Bruce Willis nebyl žhavé želízko v ohni. Ještě že se Matt Dillon nemohl rozhodnout.+ 4 fotky+ 5 fotek

Samuel L. Jackson patří mezi nejznámější hollywoodské herce již několik dekád. Snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí od režiséra Quentina Tarantina také není potřeba příliš představovat. Tak bizarní postavy a dějové zvraty možná nikde jinde nenajdete. A tatáž charakteristika osobnosti by se asi dala použít i na Samuela L. Jacksona.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 02. 2022 11:00

Pulp Fiction: Historky z podsvětí: Na první pohled tři rozdílné příhody, které však dohromady tvoří krvavý a brutální příběh plný násilí, nečekaných zvratů a absurdních situací. Ale hlavně kultovních hlášek, na které fanoušci nikdy nezapomenou. Na kriminální drama Pulp Fiction: Historky z podsvětí z roku 1994 se můžete podívat dnes ve 22:15 na Prima MAX.

Koktající Samuel L. Jackson

Než se ze Samuela L. Jacksona stal jeden z nejuznávanějších hollywoodských herců, měl potíže s mluvením na veřejnosti. Jako dítě se kvůli koktání stal terčem šikany spolužáků, což vedlo k tomu, že po dobu jednoho roku raději ve škole nemluvil vůbec.

Nehodlal se však svému omezení poddat a jal se v knihovně studovat literaturudýchacích technikách. A tak přišel na neobvyklé slovo, nebo spíše nadávku, motherfucker (zkurvysyn). Jejím opakováním prý dokázal svou vadu řeči zvládnout. Zřejmě mu pomohla správně otevřít dýchací cesty. A osud pak zařídil, že se Jackson později zařadil mezi herce, kteří toto slovo na plátně vypouštějí z úst nejčastěji.

Mořský biolog, nebo herec?

Když v šedesátých letech (ano, narodil se totiž v roce 1948) nastoupil na Morehouse College, měl se z něj po promoci stát mořský biolog. Jenomže během studia uviděl vystoupení divadelní společnosti Negro Ensemble Company. To ho přesvědčilo k tomu, aby se k nim ihned připojil a změnil obor biologie na herectví.

Pokud si ovšem herce představujete jako lidi s hustou kšticí, Samuel L. Jackson ničím takovým obdařen moc nebyl. Obvykle má ve filmech různé paruky. Přesto se jeho filmové účesy staly ikonickými. Kupříkladu styl afro z již zmíněného Pulp Fiction. Že si na parukách dává záležet potvrzuje i to, že zaměstnává osobního konzultanta na tento druh doplňku a vlasového stylistu v jednom.

Miliardový Samuel L. Jackson

Z kdysi koktajícího a nesmělého chlapce se stal Pan herec, jenž má na svém kontě více než sto padesát filmů. Mohli jsme jej vidět ve Hvězdných válkách i v sérii komiksových filmů Marvelu. Díky tomu se zařadil mezi nejvýdělečnější osoby v továrně na sny a filmy, ve kterých se objevil, utržily přibližně třináct miliard dolarů.

Sám Samuel L. Jackson si podle specializovaného webu Celebritynetworth vydělal 250 milionů dolarů. A do důchodu se ještě rozhodně nechystá, i když věk (73 let) by na něj už měl...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Samuel L. Jackson 

Mentalfloss.com: 10 Fascinating Facts About Samuel L. Jackson

Celebritynetworth.com: Samuel L Jackson Net Worth

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články