Hvězda Jurského parku Laura Dern: Kvůli kariéře neváhala hnát vlastní rodiče před soud

Hvězda Jurského parku Laura Dern: Kvůli kariéře neváhala hnát vlastní rodiče před soud
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Jurský park díky opakovaným uvedením utržil celosvětově víc než miliardu dolarů. A to stál pouhých 63 milionů.Pro hlasový projev některých dinosaurů se použily zvuky želvího páření, mix delfínů a mrožů.Jak se vyrobil dinosauří trus? Hlína, bláto a seno. To vše se polilo medem a papájou, aby přiletěly mouchy.Z jeho výrazu tváře lze vyčíst, že asi slyší přicházet T-Rexe. Kdo by se nebál, když tvůrci použili k děsivému dunění tlap dinosaura zvuky kácených sekvojí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Laura Dern, kterou můžeme dnes vidět v klasice Jurský park, je svérázná na plátně i doma. Ač se o ni rodiče starali, jak nejlépe mohli, v sedmnácti je dotáhla až před soud. A to se přitom podle lékařů neměla ani narodit...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 07. 2021 11:00

Děj filmu Jurský park: Když se povede najít zachovaná DNA dinosaurů, skupinka vědců vybuduje na odlehlém ostrově Isla Nublar rezervaci s prehistorickými tvory. Celá akce je podporována milionářem Johnem Hammondem, který, ještě před oficiálním otevřením, pozve do Jurského parku svou rodinu a několik odborníků. Jenomže jednomu ze zaměstnanců zatemní mozek peníze a ukradne několik dinosauřích embryí. Aby je mohl vynést ven, vypne elektřinu a vyřadí tak bezpečnostní zařízení. Pravěké příšery se náhle ocitají ve volné přírodě a boj o holý život právě začíná. Na legendární Jurský park z roku 1993 se můžete podívat dnes ve 20:15 na TV Prima.

Obavy z těhotenství

Rodiče Laury, herci Bruce Dern a Diane Ladd, prožili velkou tragédii. První dcera jim zahynula v pouhých osmnácti měsících. Utopila se. Lékaři pak Dianě sdělili, že po takové ztrátě nebude zřejmě schopná mít další dítě. Ona to však viděla jinak.

Naše manželství bylo v troskách, říkali jsme si ale, že by nás mohlo další dítě stmelit. Pořád jsem ale o sobě pochybovala. Nebudu až přehnaně ochranářská? Nechtěla jsem své další dítě hlídat na každém kroku,” řekla v roce 1992 pro magazín Parade. Nakonec to skončilo tak, že jsem jí dala ve všem volnou ruku.” 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura Dern (@lauradern)

Laura Dern žalovala své rodiče

Oba rodiče byli herci a Laura chtěla kráčet v jejich šlépějích. Geny prostě nešly zapřít. Dianě se to však ve skutečnosti moc nelíbilo. Raději by svou dceru viděla jinde. Laura však byla pevně rozhodnutá. Neváhala proto své rodiče tahat po soudech. Jelikož jí bylo teprve sedmnáct, chtěla se nechat zplnoletnit, aby mohla o sobě rozhodovat sama.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura Dern (@lauradern)

Rodiče se s ní nakonec dohodli na tom, že jí to dovolí, ale pod jednou podmínkou - bude bydlet se svou kamarádkou, shodou okolností budoucí prezidentskou kandidátkou, Marianne Williamson, které bylo v té době jednatřicet let. „Považuji to za velké štěstí,” řekla Laura Dern v show Jimmyho Kimmela. Díky tomu, že potřebovala spolubydlící, jsem se mohla odstěhovat a nastartovat svou hereckou kariéru.”

Matka samoživitelka Laura Dern

Dnes je Laura dvojnásobná matka a přestože měla několik partnerů, považuje se za samoživitelku.Když mám dobrý den, říkám si, že vychovat dceru a syna bylo sice velmi těžké, ale podařilo se to. Během špatných dnů to na mne všechno dolehne. Být rodič samoživitel je stresující, člověk nemá ani chvíli pro sebe. Naštěstí jsem měla kolem sebe osoby, které mi pomáhaly. To ale neznamená, že bych to nezvládla sama,” řekla magazínu Boston Common.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura Dern (@lauradern)

Hvězda mystery seriálu Twin Peaks a luxusně obsazených Sedmilhářek se také nechystá na žádnou plastickou operaci. Je si totiž jistá, že i v sedmdesáti se najde režisér, který ji bude chtít angažovat do svého filmu a umožní jí tak poznat, jaké to je být herečkou v pokročilém věku. Něco pravdy na tom bude. Momentálně je čtyřiapadesátiletá Laura Dern k vidění ve výtečném seriálu R jako rodina a už příští rok se objeví v pokračování slavné dinosauří série s názvem Jurský svět: Nadvláda.

Zdroje informací:

TV Prima: Jurský park

Eonline.com: 29 things you probably don’t know about Laura Dern

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články