Těžký život filmového Rockyho: Narodil se s ochrnutým obličejem, byl terčem šikany

Rocky
Zdroj: Prima Cool
Sylvester napsal k Rockymu scénář a také vymyslel boxerskou choreografii.Jeho mladší bratr Frank zase napsal text a hudbu k písni "Take me back".Těsně před natáčením pracoval Stallone jako uvaděč v kině.Režisér Avildsen neviděl před natáčením Rockyho ani jeden boxerský zápas.+ 6 fotek+ 7 fotek

Než se herec Sylvester Stallone vypracoval na hollywoodskou hvězdu, neměl zrovna na růžích ustláno. Od narození trpěl hendikepem v podobě částečného ochrnutí tváře. Kvůli nedostatku práce se musel jeden čas protloukat na ulici a aby se z něj o něco později stal slavný filmový boxer Rocky, musel zatnout zuby a zahrát si ve filmu pro dospělé.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 07. 2020 16:00

Rocky Balboa pracuje jako vymahač, bojuje v pokoutních zápasech a pokouší se dvořit drobné prodavačce ze Zverimexu. Jednou se mu ale naskytne příležitost dokázat, že má na víc. Šampion Apollo Creed prohlásí, že půjde do ringu s jakýmkoli místním boxerem, aby dokázal, že je Amerika zemí splněných snů. O Rockyho se tak začne zajímat obrovská spousta lidí, včetně novinářů. Zatímco se připravuje na svůj velký večer, dostává se do stále lepší fyzické a psychické kondice, hlavně díky jeho milé, která jeho dvoření konečně podlehla. Dokáže ale přes to všechno Apolla porazit?

Na Rockyho se můžete podívat dnes ve 20:15 na Prima Cool

Ochrnutí tváře

Sylvester to neměl jednoduché už od narození. Kvůli těžkému porodu došlo k poškození obličejových nervů, což vyústilo v částečné, a hlavně trvalé ochrnutí obličeje. Budoucí Rocky se tak stal ve škole terčem šikany. Měl potíže s mluvou a byl neduživý. Po čase se zatvrdil a stal se z něj problematický žák, který musel vystřídat až deset škol.

Chtěl být hercem za každou cenu

I přes svůj hendikep se nikdy nevzdal snu o herecké kariéře. Začátky byly ale velmi těžké. Dařilo se mu dostávat jen do komparzu, a tak začal pracovat v zoologické zahradě. Výdělek však nedokázal pokrýt jeho životní náklady, takže se záhy ocitl na ulici. Přespával na autobusovém nádraží. Pak přišla nabídka na regulérní roli ve filmu, avšak mělo to jeden háček: šlo o snímek pro dospělé.

Jak se později vyjádřil, měl dvě možnosti. Buď někoho okrást, nebo vzít tu roli. Ale i poté se mu moc nedařilo. Vše se opět vrátilo do starých kolejí, tedy, že mu nabízeli jen malé role. Chudoba tak byla na denním pořádku. Pak ale v televizi zhlédl boxerský zápas mezi Alim a Wepnerem.

Zrodil se Rocky

Ten večer ho políbila múza a za tři dny byl na světě scénář Rockyho. Zpočátku se mu nedařilo jeho dílo prodat, pak ale narazil na dva producenty, kteří mu za odkup nabídli přes tři sta tisíc dolarů. On však trval na tom, že nic prodávat nebude, protože chce ztvárnit hlavní postavu. A dobře udělal. Kdyby se role vzdal, určitě by nedosáhl takového úspěchu.

První díl Rockyho vydělal přes sto milionů dolarů, a to během prvního měsíce. Natočilo se celkem šest dílů, přičemž některé z nich Stallone i režíroval. Všechna pokračování byla výdělečná, což z herce udělalo hollywoodskou megastar.

Ocenění za scénář

Přestože natočil spousty filmů, akademie si ho všimla až po dlouhých 38 letech. Sice byl za první díl Rockyho nominován v kategorii Nejlepší scénář a mužský výkon, ale nevyhrál, což muselo být k vzteku, když byl celý počin jeho vlastní dítě. Na druhou stranu se dočkal vlastní hvězdy na Chodníku slávy. A také několika ocenění za nejhorší mužský výkon. Tam ceny získal.

Další zajímavosti a fotografie z filmu najdete zde:

Zdroj textu: čsfd, tyden.cz, freshjam.cz

Zdroj fotek: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články