Smutný osud Vlastimila Bedrny: Přišel o syna, manželku a sám ochrnul na polovinu těla

Ve filmu se objevil i Vlastimil Bedrna, budoucí "český Homer Simpson".
Zdroj: se souhlasem Seznam TV
Velká filmová loupež: Jiří Lábus a Oldřich Kaiser mají převzít cenu japonské televize. Do cesty se jim však připletou gangsteři, kteří hodlají uloupit jeden převratný vynález. Velká filmová loupež je poslední film režiséra Oldřicha Lipského. Nestihl jej dotočit, tak to za něj převzal Zdeněk Podskalský.Velká filmová loupež vznikla díky nápadu soudruhů z Barrandova, kteří chtěli jako kulisu využít nákladnou filmovou výstavu k čtyřicátému výročí znárodněné československé kinematografie v paláci U Hybernů.Aby se stihlo všechno natočit v době trvání výstavy, vznikl scénář hodně rychle. To se podepsalo i na filmu samotném. Přes účast výtečných tvůrců a herců to nedopadlo moc dobře. + 1 fotka

Herce Vlastimila Bedrnu si všichni pamatujeme jako původní hlas Homera Simpsona. Nevěnoval se však pouze dabingu, ale i filmu. Dnes si Bedrnu můžeme připomenout naživo ve Velké filmové loupeži. Jaký ale byl jeho soukromý život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 07. 2021 11:00

Děj snímku Velká filmová loupež: Oldřich Kaiser a Jiří Lábus mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Ve stejném čase se však chystá skupinka gangsterů ukrást převratný vynález profesora Suzukiho – superholograf, který umí kohokoliv z obrazovky přenést do reality. Na komedii Velká filmová loupež z roku 1986 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Seznam TV.

Nenápadný svůdník Vlastimil Bedrna

Ač by to do něj spousta lidí neřekla, herec Vlastimil Bedrna byl pořádný svůdník. Měl mít pletky třeba s Hanou Hegerovou. Prožil ale i románek s baletkou Janou, se kterou se seznámil v Divadle Na zábradlí. Láska to byla zpočátku platonická, pak přerostla v něco hlubšího.

Objevila se ale jedna potíž. Baletka Jana byla v té době vdaná za Miloše Kopeckého. „Když jsem mu řekla, že se rozvedu a vezmu si Bedrnu, řekl mi: Tůdle! Ty jsi moje!” uvedla ve svých pamětech. Skutečnou lásku tak našel až u zpěvačky Laďky Kozderkové. Jejich manželství však skončilo bohužel příliš brzy.

Předčasný odchod Vlastimila Bedrny

Zpěvačce Laďce Kozderkové se přezdívalo gejzír. Byla totiž živelná a charismatická, přímo symbol ženskosti. Když jí diagnostikovali rakovinu děložního čípku, nemluvila o tom. Léčila se, ale zároveň nezpomalila. Vlastimil se jí snažil pomáhat ze všech sil. Doprovázel ji na ozařování a snažil se dodávat pozitivní energii.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený 🇨🇿 Robiczech 🇨🇿 (@robiczech)

On sám však také prožíval těžké chvíle. Zrovna pochovával syna z prvního manželství. Měl těsně před svatbou, nešťastnou shodou okolností se však otrávil plynem z ohřívače vody. „Tehdy jsem pochopil, že smrt je třeba brát jako součást života,” řekl Bedrna pro deník Blesk. O dva roky později zesnula i Laďka Kozderková.

Smrt Vlastimila Bedrny

V roce 2005 Vlastimila Bedrnu ranila mrtvice, kvůli které ochrnul na polovinu těla. Zbytek života musel strávit v domově seniorů, kam ho rodina chodila navštěvovat. Původně si přál, aby zemřel cestou na zkoušku nebo představení. Nakonec odešel na onen svět ve spánku. Vlastimil Bedrna zemřel 6. března 2018 ve věku devětaosmdesáti let.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Vlastimil Bedrna

Seznam TV: Velká filmová loupež

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články