Snídaně s Novou oslavila 29. narozeniny: Jak se proměnilo studio a moderátoři pořadu, který zpříjemňuje ranní vstávání

Snídaně s novou v začátcích a nyní
Zdroj: Se souhlasem TV Nova/koláž Lifee
Studio Snídaně s Novou původně zdobily v devadesátkách abstraktní výtvarné kulisy.Mezi prvními moderátory byli Pavel Svoboda Lucie Výborná. Pavel v zápětí shodil svou dlouhou kštici. Dnes Pavel plalí za nejdéle sloužícího moderátora nejen Snídaně, ale i celé televize Nova.Takhle vypadaly před 23 lety obrazovky ve studiu Snídaně s Novou.+ 27 fotek+ 28 fotek

Legendární pořad TV Nova změnil před půl rokem název a jmenuje se pouze Snídaně. Oblíbený formát, u kterého se probouzí řada českých rodin, uváděla během téměř třiceti let celá řada moderátorů. První dvojici tvořili Libor Baselides a Lenka Hornová. Kdo další se zapsal do paměti diváků?

Markéta Behinová
Markéta Behinová 14. 02. 2023 14:00

Snídaně s Novou se na obrazovkách poprvé objevila 7. února 1994, uváděli ji Lenka Hornová a Libor Baselides. Diváci si tento formát i jeho moderátory rychle oblíbili. Vysílá se každý všední den od 5.55 do 8.40, program je složen ze zajímavých rozhovorů a každou celou hodinu následuje zpravodajský blok. Za 29 let se v roli moderátorů vystřídala řada dvojic, jako například Slávek Boura a Markéta Majerová, Dalibor a Adéla Gondíkovi, Kateřina Hrachovcová a Vítek Havliš a další. A někteří z nich se do Snídaně po letech vrátili. Na bývalé moderátorské dvojice můžete zavzpomínat v naší galerii.

Nové moderní studio a pouze jedna dvojice

Studio Snídaně prošlo za dobu vysílání mnoha proměnami, přičemž ta poslední, z loňského podzimu, patří mezi nejvýraznější. Televize Nova po dobu dvou let postupně rekonstruovala všechna vysílací studia od zpravodajského, přes sportovní až po to snídaňové. To je unikátní v tom, že se skládá ze tří prostor – vnitřního studia, zimní zahrady a venkovní zahrady.

Aktuálně Snídani moderuje jedna dvojice – Johan Mádr a Ondřej Havel, kteří vystřídali Nikol Čechovou a Milana Peroutku. S novým studiem přišla i změna názvu na Snídaně. Ostřílení moderátoři Johan s Ondřejem předtím šest let vstávali s posluchači Hitrádia.

Víkendová Snídaně s naší Miluškou Bittnerovou

Snídaně se může pochlubit nejen novým studiem a moderátory, ale také speciální Víkendovou Snídaní, která divákům zpříjemňuje sobotní a nedělní dopoledne. Blok rozhovorů, zpravodajství, hudebních ukázek a cestovatelských tipů uvádí hned několik dvojic – Dana Morávková a Jan Čenský, Miluše Bittnerová a Pavel Svoboda, Rebecca Diatilová a Roman Staša.

Dana Morávková se vrátila do Snídaně po 28 letech, tenkrát se v ní objevovala po boku Libora Baselidese a vysílání startovalo už v pět hodin ráno. „Nesměli jsme tehdy jezdit výtahem, kdybychom se tam zasekli, neměl by kdo moderovat,“ vzpomíná oblíbená herečka a moderátorka na začátky ranního vysílání.

Na moderátorské dvojice můžete zavzpomínat na archivních snímcích ve fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články