Sophia Loren: Ve filmu s Johnem Waynem zahaluje nahotu mladé herečky důmyslný trik

Sophia Loren: Ve filmu s Johnem Waynem zahaluje nahotu mladé herečky důmyslný trik
Zdroj: se souhlasem České televize
Legenda o ztraceném: V Timbuktu se chystá výprava za ztraceným pokladem a přidá se k ní také Dita (Sophia Loren), žena s ne moc dobrou pověstí.Povede se hrdinům snímku Legenda o ztraceném přežít putování pouští a objevit tajemné ztracené město?Sophia Loren sice ve filmu Legenda o ztraceném hraje napravenou mladou ženu, přesto tvůrci využívali její přirozenou krásu. Tu má volnější šaty, tam se zase koupe nahá v oáze...Pro Sophii Loren to bylo jediné natáčení s Johnem Waynem. + 3 fotky+ 4 fotky

Sophia Loren a John Wayne se před kamerou potkali jenom jednou, a to v dobrodružném snímku Legenda o ztraceném. Jde vlastně o předchůdce slavného Indiana Jonese, neboť zde neohrožený hrdina pátrá v poušti po ztraceném pokladu. Jednou z velkých hvězd snímku byla tehdy pouze třiadvacetiletá Sophia Loren.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 11. 02. 2022 11:30

Legenda o ztraceném: Zkušený průvodce Joe January (John Wayne) se v Timbuktu připojí k výpravě za ztraceným pokladem. Na cestu Saharou se vydá i Dita (Sophia Loren), mladá žena s pochybnou minulostí. Byť je čekají těžké časy, mezi Joem a Ditou začíná vznikat neočekávané pouto... Dobrodružný snímek Legenda o ztraceném z roku 1957 odvysílá ČT 2 dnes ve 22:05.

John Wayne jako předchůdce Indiana Jonese

Italsko-americký snímek Legenda o ztraceném je považován za jednoho z předchůdců legendárního Indiana Jonese. Nechybí pátrání po ztraceném městě, protřelý dobrodruh a romantická linka. Jen Joe January v podání Johna Waynea pije o poznání víc než Indiana Jones.

Ale to už k Wayneovi tak nějak patřilo. Byl to svérázný chlapík, kolem kterého vznikla spousta historek. Třeba na první natáčecí den Legendy o ztraceném, kde měl hrát muže z cizinecké legie, dorazil oblečený jako kovboj z Divokého západu. Kameraman Jack Cardiff se ptal režiséra Henryho Hathawaye, proč tak vypadá, a ten se na prý něj podíval, jako kdyby se zbláznil. „Vždycky se obléká jako kovboj!" zařval na Cardiffa.

Přes všechen machismus ukázal Wayne na natáčení i svou jinou stránku. „Moje angličtina nebyla skvělá, štáb si ze mě občas dělal legraci, ale John Wayne se mě vždycky zastal,“ cituje Sophii Loren magazín Outsider.com

Sophia Loren a nahé koupání

Přestože byl na natáčení Legendy o ztraceném větší hvězdou John Wayne, našla se jedna země, kde hrála prim Sophia Loren. Podle filmového webu IMDB.com byl ve Španělsku na plakátu pouze detail hereččiny tváře a jméno měla uvedeno větším písmem než Wayne.

Sophii Loren bylo v době premiéry 23 let a snímek vsázel nejen na to, že už je známá vycházející hvězda, ale také dobře vypadá. Někdy ji halí pouze potrhané šaty, jindy prosvítá blůzka. V jedné scéně se hrdinové dostanou do pouštní oázy a Sophia se začne koupat nahá. Tenhle pohled je ovšem "dopřán" pouze jejím hereckým kolegům. Tělo Sophie Loren před diváky decentně schovává v záběru stojící osel...

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Legenda o ztraceném

Imdb.com: Legend of the Lost

John Wayne’s World: Transnational Masculinity in the Fifties

Outsider.com: Sophia Loren Opens Up About Working with John Wayne: ‘He Always Stuck Up For Me’

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články