Strhující thriller Sedm: Kvůli zranění Pitta se musel upravit scénář. Jeden z herců vážil jen 38 kilo

Sedm
Zdroj: New Line Cinema
Jeden z producentů navrhl jiné zakončení filmu. Morgan Freeman se ale ostře ohradil proti a hrozil odstoupením.Film je bohatý na symboliku. Číslo sedm v něm můžete spatřit hned několikrát (tímto číslem začínají kupříkladu všechna označení domů).Do role Tracey (Gwyneth Paltrow) měla být původně dosazená Christina Applegate (Ženatý se závazky).Detektiva Millse měl ztvárnit Denzel Washington, nebo Sylvester Stallone. Oba odmítli.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jestliže nás někdy přepadne chuť podívat se na něco skutečně temného, častou volbou bývá thriller Sedm s Bradem Pittem a Morganem Freemanem. Jaká zajímavá fakta se vážou k tomuto filmu, v němž vystupuje vysoce inteligentní vrah, a jenž by se dal svým kvalitním zpracováním zařadit na stejnou úroveň jako Mlčení jehňátek?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 05. 2020 09:00

Brad Pitt a Morgan Freeman vyšetřují sérii vražd, které se inspirují sedmi smrtelnými hříchy. Je tak jasné, že se tito dva detektivové budou muset vypořádat s velmi inteligentním vrahem. Sedm je film plný napětí, akce a strachu, které by mohl zažít klidně kdokoli z nás.

Zranění během natáčení

Brad Pitt alias detektiv David Mills prokázal, že když už podepíše smlouvu na film, hodlá ji dodržet za každou cenu. Během natáčení honičky uklouzl na mokrém povrchu a rukou prorazil skleněnou výplň. Výsledkem byla poraněná šlacha. Nedalo se tak nic dělat a ruka musela jít do sádry. Ale co teď? Výhodou bylo, že se měla jeho postava ve filmu skutečně zranit. Stačilo jen tak dle aktuální situace poupravit scénář.

Hledá se extrémní hubeňour

Když režisér David Fincher přemýšlel o tom, koho by dosadil do role oběti, jenž bude potrestána za svou lenost, padla nakonec volba na herce Michaela Reida MacKaye. Na castingu vážil pouhých 41 kg. Než se začalo natáčet, shodil ještě další tři kila.

Váha ale nebyla jediným kritériem. MacKay se musel také obrnit velkou trpělivostí. Nanášení makeupu trvalo celých čtrnáct hodin. A jelikož byl na posteli přivázaný jen ve spodním prádle, byla mu docela zima. Jenomže mrtvola se nemůže třást, ba dokonce ani dýchat. Byl to od něj tak skutečně heroický výkon.

Na tohle fakt nejsem

Zase ten Denzel Washington a jeho hvězdné manýry. Nejdříve se v Případu pelikán odmítl líbat s Julií Roberts, protože neměla tmavou pleť, a když mu nabídli roli ve filmu Sedm, odmítl se slovy, že je to na něho příliš drastické. A tak přišel na řadu Brad. Denzel pak ale kupodivu přiznal, že svého rozhodnutí lituje.

Prudérní Anglie

Aby se mohl film vysílat i v Anglii, museli tvůrci filmu splnit podmínky, které jim uložili cenzoři stanice BBC. Nebylo například absolutně přípustné, aby se ve snímku ponechaly záběry na pitvu oběti, kterou vrah potrestal za obžerství, nelíbily se jim ale ani další scény se zohavenými mrtvolami. Ty se musely také upravit. A řeči o sexu a souložení? To vůbec. Maximálně nadávka fuck, kterou Pitt použil více než 70krát.

Zdroj textu: screenrant.com

Zdroj fotek: New Line Cinema

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články