Tajemství odchodu herečky Aleny Karešové: Proč se obešla bez pohřbu?

I Alenu Karešovou jsme mohli poté vidět v Troškově slavné komedii, a to jako maminku Šimona Pláničky.
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Bota jménem Melichar: Malý Honza sní o tom, že propadne zpět do své milované školky. Jeho sestra Jolanka má zase trápení s první láskou.Jde o režisérský debut Zdeňka Trošky.Původní scénář byl prý velmi kritický, odehrával se ve škole, která byla špatně projektovaná a neustále v ní probíhají opravy.Zdeněk Troška proto dostal dostal příkaz natočit nenáročnou komedii. + 2 fotky+ 3 fotky

Herečka Alena Karešová, kterou si můžeme dnes připomenout ve filmu Bota jménem Melichar, se nedožila moc pěkného stáří. Stěžovala si, že na ni všichni zapomněli. A možná právě proto se rozhodla, že nebude mít žádný pohřeb. Co se ale stalo s jejím tělem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 06. 2021 10:00

Děj filmu Bota jménem Melichar: Malý Honzík vymýšlí správnou strategii na to, jak znovu propadnout do milované školky. Jeho sestra Jolanka zase prožívá nešťastnou lásku a křivé obvinění z krádeže luxusních bot. Na slavný dětský film Bota jménem Melichar z roku 1983 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Zatrpklá Alena Karešová

Přestože se herečka Alena Karešová objevila v hitech jako Třicet případů majora Zemana, Bota jménem Melichar a Slunce, seno, jahody, měla pocit, že na ni režiséři zapomněli. A tak se raději stáhla do ústraní.

„Patřím do šuplíku odložených hereček,” řekla kdysi pro deník Aha!Ano, jsem zatrpklá. Herec je bohužel pouhá námezdní síla. Když si uvědomím, jaké dnes máme herce, kteří jsou sice in, ale jsou to jen tváře a nikoli herci, tak je mi k pláči. Josef Bek mi tehdy v Třiceti případech prorokoval, jakou budu mít kariéru... a ono se nic nestalo.”

Alena Karešová zůstala sama

Herečka neměla žádné potomky a po smrti druhého manžela Milana Friedla zůstala prakticky sama. Jako jeden z mála na ni nezapomněl režisér Zdeněk Troška, který ji obsadil do prvního dílu Slunce, seno, coby maminku Šimona Pláničky a již zmíněného snímku Bota jménem Melichar, kde si zahrála přísnou paní učitelku.

Proč Alena Karešová neměla pohřeb

Zdeněk Troška mluvil s herečkou naposledy o Velikonocích roku 2019. „Stěžovala si, že uklouzla cestou z jídelny, kde chodila na oběd,” prozradil režisér Blesku. O její smrti Troškovi řekla až jedna z hereččiných posledních kamarádek.

„Informovala mne, že se nebude konat žádný pohřeb. Sama paní Karešová si to nepřála. Prý už nikoho nemá, a tak se rozhodla věnovat své tělo lékařské fakultě, dodal Troška. Alena Karešová zemřela 19. července 2019 v Praze. Dožila se čtyřiadevadesáti let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Alena Karešová

Prima max: Bota jménem Melichar

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články