Radoslav Brzobohatý: Jiřina Bohdalová by mu odpustila nevěru, ale ne to, že čekal dítě s jinou

Radoslav Brzobohatý: Jiřina Bohdalová by mu odpustila nevěru, ale ne to, že čekal dítě s jinou
Zdroj: se souhlasem Seznam TV
Skalpel, prosím: Špičkový neurochirurg stojí před velkou výzvou......chce operovat malého Víťu, jenž má, dle ostatních lékařů, neodstranitelný nádor mozku.Předobrazem pro lékaře, kterého si zahrál Miroslav Macháček, byl MUDr. Zdeněk Kunc. Díky úspěšné operaci ženy Klementa Gottwalda se stal celebritou. Film Skalpel, prosím reprezentoval Československo na Oscarech.+ 1 fotka+ 2 fotky

Radoslav Brzobohatý, kterého si můžeme dnes připomenout ve filmu Skalpel, prosím, podvedl svou manželku Jiřinu Bohdalovou a pořídil si dítě s jinou ženou. O několik let později se mu to vrátilo, když byl odstaven od divadla.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 08. 2021 11:00

Děj filmu Skalpel, prosím: Na zkušeného neurochirurga čeká snad nejtěžší operace v jeho kariéře. Malý Víťa má nádor na mozku, který prý nejde operovat. Starý lékař je ale jiného názoru. Během dlouhého zákroku se mu vybavují různé věci z minulosti i jeho vztah s manželkou Jitkou a synem Ondřejem. Na drama Skalpel, prosím z roku 1985 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Seznam TV.

Zrazená Jiřina Bohdalová

Radoslav Brzobohatý nebyl jen zrazen, ale také sám zradil. Své o tom ví jeho bývalá žena Jiřina Bohdalová. Podle deníku Aha! s ní neotřásla jeho nevěra, ale fakt, že čeká dítě s jinou ženou. „Nebyl to běžný úlet či bokovka. Toto bylo jiné. Bylo mu padesát. To jsou pro muže kritické roky, když si potřebují dokázat, že nestárnou,” prozradila známá herečka.

„Ta druhá (Hana Gregorová) byla cílevědomá, tvrdohlavá a dobře vybavená. Mně bylo padesát a chvíli mi trvalo, než mi došlo, že už nemám zbraně, kterými bych jí mohla čelit. Kdybych byla mladší, asi bych se za ní vydala a zkusila ji profackovat. S přibývajícím věkem ale už tohle nestačí. Zbyla mi tak jediná věc - zachovat si hrdost.”

Odchod Radoslava Brzbohatého

O několik let později se karta obrátila. Tentokrát byl terčem zrady sám Brzobohatý.Když byla ředitelkou na Vinohradech Jiřina Jirásková, přestal dostávat role, a to byl tehdy v plné síle. Nehrál nic, byl tam jako rekvizita. Nechtěl odejít, čekal, že třeba dostane krásnou roli k pětašedesátinám, ale nic. Prostě ho tam nechtěla,” nechala se slyšet Hana Gregorová v časopise Dnes +TV.

Celý spor skončil hercovým odchodem. Navíc všechny své věci ze skříňky měl najít v igelitce na vrátnici. „Jestli tahle paní vykládá do televize, jaký byl úžasný herec, tak já jen dodám, že stejnému herci způsobila ránu, která se do smrti nikdy nezahojila,” uzavřela jeho manželka. Radoslav byl údajně tak vytočený, že se nechtěl k divadlu ani přiblížit.

Radoslav Brzobohatý zemřel uprostřed práce

Radoslav Brzobohatý natáčel do posledního dne svého života, prý dokonce na place seriálu Vyprávěj točil poslední scény postavy, která měla zemřít. Herec navždy odešel 12. září 2012, den před osmdesátými narozeninami. Osudnou se mu stala prasklá břišní aorta. Místem jeho posledního odpočinku je pražský vyšehradský hřbitov.

Zdroje informací: 

Wikipedia.cz: Radoslav Brzobohatý 

Seznam TV: Skalpel, prosím 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články