Tajemství seriálu Yellowstone: Kevin Costner dostal pohádkový honorář a složil dojemnou píseň o manželce

Návrat Kevina Costnera k westernu: Za jednu epizodu seriálu Yellowstone bere milion dolarů
Zdroj: se souhlasem Paramount Network
Yellowstone: John Dutton (Kevin Costner) řídí největší dobytčí ranč v Americe. S tím se ale pojí spousta problémů.Yellowstone to měl zpočátku hodně těžké. Jeho tvůrce Taylor Sheridan ho chtěl nejdříve udat v Hollywoodu, tam mu ale řekli, že western je mrtvý.Paramount sice na to kývl, ale svého rozhodnutí přestal litovat až během pandemie covidu, kdy přibylo velké množství diváků.Seriál Yellowstone je hlavně o mezilidských vztazích ve velké rodině, která musí také řídit byznys, a následcích různých rozhodnutí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jedním z nejsledovanějších seriálů současnosti je moderní western Yellowstone s Kevinem Costnerem v hlavní roli. Příběh rodiny, která řídí obrovský ranč a musí čelit mnoha potížím, u nás uvádí Paramount Network. Věděli jste, že Costner pro projekt složil několik písní?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 02. 2023 11:00

Yellowstone: Rodina Duttonova, v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), řídí největší dobytčí ranč v Americe. Kvůli sousedům, nevyřešeným vraždám, starým ranám a nedostatku respektu musí rodina neustále řešit nějaké konflikty. Seriál Yellowstone v České repulice vysílá Paramount Network.

Slavný Kevin Costner

Nelze začít jinak, než u Kevina Costnera, coby hlavní hvězdy seriálu. Tvůrci si museli jeho hereckého umění a popularity velmi cenit, neboť mu v první sezóně poslali na účet za každou epizodu půl milionů dolarů (pak se honorář zvýšil na rovný milion). Paramount byl tehdy ještě znám jako Spike TV a hledal projekt, který by přitáhl diváky. A onou volavkou se stal seriál Yellowstone. Aktuálně má pět řad.

Pro Kevina Costnera to byl i velký návrat k westernu, v němž si kdysi vysloužil ostruhy Tancem s vlky (1990) nebo Wyattem Earpem (1994). K seriálu napsal i několik písní, které pak nahrál se svou kapelou Kevin Costner and Modern West. S tou před dvěma roky vydal album Tales From Yellowstone. Třeba píseň Won't Stop Loving You je napsaná právě z pohledu Johna Duttona, který vzpomíná na svou milovanou ženu.

Skutečný ranč v seriálu Yellowstone

Fanoušky seriálu Yellowstone možná překvapí, že ranč Duttonových není jen pouhou kulisou. Je skutečný a má za sebou bohatou historii. V reálu je známý jako Chief Joseph Ranch. Našli bychom ho poblíž Darby v Montaně a jeho rozloha zabírá 150 akrů. Kromě hlavní budovy se natáčí také ve stodolách, zbrojnici, hřbitově a okolní divočině.

A když se zrovna nenatáčí, je ranč přístupný veřejnosti. Kdo chce, může na něm strávit úžasný víkend, nebo delší dovolenou. A když má náhodou vlastního koně, klidně si ho může vzít s sebou.

Proč je seriál Yellowstone úspěšný?

Kevin Costner má jasno v tom, proč je seriál tak úspěšný. Ukazuje totiž lidem, že takový způsob života ještě někde existuje. Maso se do měst dostane jen díky tomu, že někdo vstává brzy ráno a ulehá pozdě v noci. Starost o zvířata totiž není procházka růžovým sadem. Spousta diváků je tak překvapena tím, co všechno se musí udělat, než si mohou dát na talíř kus kvalitního hovězího nebo vepřového masa.

Zdroje informací:

Mentalfloss.com: 15 Wild Facts About Yellowstone

Countrythangdaily.com: 10 Facts About the Yellowstone Series That Surprises Fans

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články